Головне

Шахтар подав у суд на Матузалема до ФІФА

07.06.2016 12:12 1746 0

Донецький клуб має намір добитися правди і отримати компенсацію за самовільний відхід бразильця з команди в 2007 році.

Про це повідомляє Шахта.org.

Юристи, що представляють інтереси Шахтаря, подали позов до Спортивного арбітражного суду Лозанни, відповідачем в якому виступає ФІФА.

Нагадаємо, в 2009 році Спортивний арбітражний суд визнав правоту Шахтаря у вимогах до Матузалема, зобов'язавши футболіста і Сарагосу виплатити українській стороні 11,8 млн євро компенсації за самовільний відхід бразильця з клубу.

Після різних оскаржень з боку іспанського клубу, рішення було залишене в силі, а сума платежу з урахуванням пені досягла 13,8 млн євро.

Сарагосі був даний термін на сплату боргу, проте та, мотивуючи неможливість виплати своїм складним фінансовим становищем, від виплати відмовилася. В результаті ФІФА була зобов'язана позбавити іспанський клуб шести турнірних очок або понизити в класі, але не виконала вердикт, мотивуючи свою бездіяльність тим, що Сарагоса захищена актом про неплатоспроможність.

На цьому справа затихла, проте, за наявною інформацією, зараз Шахтар ініціював відновлення розгляду, подавши до суду на саму ФІФА за невиконання рішення CAS.

Зазначимо, що 35-річний Матузалем зараз захищає кольори американського Маямі.

Коментарі ()