Головне

Шевченко - головний тренер збірної України

15.07.2016 15:53 21664 0
Шевченко - головний тренер збірної України

Новим головним тренером збірної України призначено Андрія Шеченка.

Виконком ФФУ одноголосно підтримав кандидатуру 39-річного спеціаліста - 34 делегати проголосували "за".

Контракт із Шевченком буде підписано за схемою "2+2" - на два роки із можливістю пролонгації угоди на такий самий термін.

Асистентами Шевченка в національній команді будуть екс-тренери Мілана Мауро Тасотті і Андреа Малдер, а також колишній асистент Сергія Реброва в Динамо - іспанець Рауль Ріанчо.

У свою чергу головою комітету національних збірних призначили екс-тренера Дніпра Мирона Маркевича.

"Коли виходиш а поле і працюєш з командою, то зовсім інакше. А тут в основному кабінети. Буду звикати", - заявив він.

Також Маркевич заявив, що підтримує кандидатуру Шевченка.

Також стало відомо, що спортивним директором національних команд України призначено екс-спортивного директора Металіста Сергія Краснікова.

У свою чергу при голосуванні за кандидатуру  Шевченка на посаду тренера збірної України не було тиску на членів Виконкому.

Про це заявив президент ФФУ Андрій Павелко під час брифінгу.

"Не було тиску на членів Виконкому. Всі прийняли зважене рішення", - сказав він.

"Я спілкувався з Маркевичем, це зараз головний мій помічник, його думка була однією з найголовніших", - зазначив Павелко.

Що стосується терміну контракту, то спочатку Виконком хотів підписати чотирирічну угоду, проте Павелко наполіг на підписанні за схемою 2+2.

Також президент ФФУ заявив, що рішення щодо продовження співпраці з тренерським штабом Шевченка буде прийматися після відбору до ЧМ-2018.

"Мені особисто сьогодні дуже хотілося, щоб кожен, хто голосував, приймав це рішення розумом і серцем. Якби рішення не було прийняте, найближчим часом піднімалося б питання по іншим кандидатурам", - сказав Павелко.

"Але впевненість Шевченка та його бажання взяти відповідальність на себе зіграли свою роль. Рішення, щодо призначення нового головного тренера обговорювалося довго, але приймалося дуже зважено", - підкреслив очільник ФФУ.

Як відомо, на цій посаді Шевченко змінив Михайла Фоменка, в тренерському штабі якого він працював останні кілька місяців.

Коментарі ()