Головне

Суперкубок України. Шахтар - Динамо 1:1 (по пен. 3:4). Перший млинець Фонсеки

16.07.2016 23:58 25368 0
Суперкубок України. Шахтар - Динамо 1:1 (по пен. 3:4). Перший млинець Фонсеки

Київське Динамо виграло свій перший трофей у новому сезоні. В поєдинку за Суперкубок України команда Сергія Реброва в серії післяматчевих пенальті переграла донецький Шахтар, і стала володарем не лише трофею, а й одного мільйона гривень призових.

Незважаючи на те, що команди ще не вийшли на свій рівень, гра була досить цікавою. Динамо грало без Ярмоленка, який відбуває свою дискваліфікацію, і Хачеріді, який напередодні, за чутками, посварився з головним тренером. В свою чергу, Фонсека змінив схему Шахтаря, який тепер грає у два нападники.

Світлина ФК Шахтар

В першому таймі команди дуже довго набирали оберти. Ніхто з суперників не хотів ризикувати, а тому м'яч більшу частину перших 45-ти хвилин тримався у центрі поля. Однак, ближче до кінцівки гірники заволоділи ініціативою, і навіть змогли забити. Правда, суддя взяття воріт не зафіксував, так як Едуардо перебував у оффсайді.

На старті другої половини гри кияни почали грати більш активніше. Однак, результат це дало не для команди Реброва, а для суперника. В одному з епізодів Шовковський, якого активно пресингували суперники, зіграв не дуже вдало і м'яч опинився у Фреда, який класно хитнув захисника і пробив у дальній кут воріт столичної команди.

Після забитого м'яча Шахтар відійшов назад, а Фонсека почав знімати ключових футболістів з гри. Як після поєдинку заявив сам тренер, він не очікував, що кияни зможуть зрівняти рахунок. А вони змогли. На 80-й хвилині після розіграшу кутового тепер вже в своєму штрафному помилився Андрій П'ятов, і Віді вдалося головою переправити м'яч у сітку.

Світлина ФК Шахтар

Динамо такий результат влаштовував, адже попереду у команд мала бути серія пенальті без додаткового часу. А Шахтар спробував ще до фінального свистка вирвати перемогу, створив декілька моментів, але не забив.

Ну а в серії післяматчевих пенальті кияни підтвердили свій статус фаворита. Олександр Шовковський, головною спеціалізацією якого і вважаються одинадцятиметрові, сказав своє слово, відбивши удар Селезньова, і приніс команді Реброва перемогу. Хоча, інтрига в цій грі трималася до останнього.

Таким чином, перемогу святкує Динамо при тому, що по грі Шахтар виглядав більш переконливо.

Коментарі ()