Головне

Прем'єр-ліга. 1-й тур. Шахтар - Зірка 4:1. Перемога "гірників" над дебютантом УПЛ

22.07.2016 21:30 6718 0
Прем'єр-ліга. 1-й тур. Шахтар - Зірка 4:1. Перемога "гірників" над дебютантом УПЛ

Перший тур сезону-2016/17 української Прем'єр-ліги було відкрито на Львів-Арені, де донецький Шахтар приймав дебютанта УПЛ, який після 12-річної перерви виступів у Вищій Лізі повернулися у великий футбол - Зірку з міста Кропивницького. Матч був цікавим з точки зору того, як діятиме Шахтар у своєму другому офіційному матчі на чолі з португальським наставником - Паулу Фонсекою. Адже програний матч матч за Суперкубок київському Динамо залишив багато запитань щодо гри "помаранчево-чорних".

 Світлина Шахтаря

Зірка ж підходила до сезону у повній бойовій готовності, команда виграла Першу лігу торік і має непоганих виконавців у своїй обоймі. Звичайно, підопічним Лавриненка було важко розраховувати на позитивний результат, адже порівняно з футболістами Шахтаря, гравці кропивничан не мають досвіду виступів на високому рівні. По класу і майстерності виконавців обох команд навіть не варто порівнювати.

Перший тайм "гірники" розпочали з шаленого натиску на ворота Євгена Паста. І це спрацювало. Вже на 3-ій хвилині матчу ударом у дальній кут відзначився Бернард. Після чого донеччани дещо збавили темп, але продовжували тримати м'яч на половині поля суперника. Зірка прогнозовано робила ставку на контратаки, проте захисники Шахтаря, як і вся команда, діяли впевнено.

 Світлина Шахтаря

На 32-ій хвилині першого тайму жахливою помилкою Кучеренка скористався Тайсон, який майстерно переграв воротаря "жовто-червоних". Здавалося, що все вже вирішено у цьому матчі, аж поки Фред не сфолив на лінії власного штрафного майданчику. Зі штрафним Бацули П'ятов впорався, а от перед добиванням Сітала виявився безсилим. Пропущений гол знову змусив активізуватися донецький клуб, тож гол Едуардо на 45-ій хвилині виглядає закономірним.

Другий тайм повністю пройшов під диктовку команди Паулу Фонсеки. Автогол на 71-ій хвилині від Ковальова лише може це підтвердити. Варто відзначити голкіпера Зірки Євгена Паста, який, незважаючи на 4 пропущені голи, безліч разів рятував власну команду, здійснюючи класні сейви і впевнено граючи на виходах.

 Світлина Шахтаря

Таким чином, донецький Шахтар заробив перші три залікові пункти й очолив турнірну таблицю УПЛ, як мінімум до завтра. А Зірка не в дуже гарному настрої, але з переповненим бажанням готуватиметься до домашнього матчу з луганською Зорею.

Коментарі ()