Головне

Ліга Європи. 3-й кв. раунд. ФК Олександрія - Хайдук 0:3. Гіркий єврокубковий дебют

28.07.2016 22:30 9188 0
Ліга Європи. 3-й кв. раунд. ФК Олександрія - Хайдук 0:3. Гіркий єврокубковий дебют

Олександрія стала командою-відкриттям минулого сезону УПЛ, досягнувши раніше недосяжної висоти - місця, яке дало право на участь в Лізі Європи. Маленьке містечко на Кіровоградщині вперше у своїй історії прийняло матч Єврокубкового рівня. Не буду перебільшувати, але майже вся Україна чекала на дебют команди Шарана в Лізі Європи, чекала на вдалий дебют, але, на жаль, цього не сталося. Український клуб вдома розгромно програв хорватському Хайдуку і ой як погіршив свої шанси на подальший виступ у цьому турнірі.

Обидві команди почали матч обережно, тут позначилася і фізична форма. Олександрія і Хайдук провели лише по 1-му матчу у своїх чемпіонатах, тому темп у першому таймі був доволі низьким. Так, Хайдук мав "фору" у два матчі проти Ясси у 2-му кв. раунді, але назвати це перевагою важко. Як результат, моментів у першому таймі було обмаль. Команди показували рівний футбол. Так, на 16-й хвилині міг забити у ворота Леванідова Максим Білий, але акцентовного удару після передачі партнера йому завдати не вдалося. Олексадрія відповіла не таким вже і небезпечним ударом від Пономаря - тут надійно зіграв голкіпер Хайдка Калінич.

Все той же Пономар мав нагоду на 28-й хвилині матчу, однак і тут з його ударом без проблем впорався Калінич. Хайдук відповів через десять хвилин, коли за роботу вже прийнявся Леванідов: Сушич зі стандарту виконав навіс у карний, там після серії рикошетів таки відбувся удар по воротах Олександрії, але Леванідов загрозу нівелював. Більше нічого небезпечного біля воріт обох команд у першому таймі не відбулося.

Cвітлина ФК Олександрія

Після перерви малюнок гри не змінився, хоча Олександрія явно підсіла у захист. Команда Шарана надійно оборонялася і нічого не віщувало біди. У таких випадках допомогають стандарти, так воно і сталося: Хайдук заробив право на кутовий та розіграі його, у підсумку Кожуль відіграв двох захисників і виконав передачу на Власича, той прицільно пробив у ближній кут - Леванідов відбив перед собою, а першим на добиванні виявився Чосич, який без проблем відправив м'яч у ворота українського клубу.

Лише гол змусив Олександрію активніше діяти попереду. Так, на 61-й хвилині під час контратаки Козак виконав класну передачу на Пономаря, але той 1 на 1 не зміг переграти Калінича. Український клуб нарешті прокинувся, і вже через дві хвилини Шендрик після передачі зі штрафного головою пробив повз ворота, а ще через три хвилини вийшовший на заміну Яремчук непогано приклався з-за меж карного - Калінич після рикошету від захисника перевів на кутовий. Був момент і після кутового, але цього разу головою неточного удару завдав Гітченко.

Здавалося, що за такої гри Олександрія може переломити хід гри та зрівняти рахунок, але цього, на жаль, не сталося. Не допоміг я ряд замін, Хайдук у свою чергу особливо моментів не створив, але і тут на руку гостям зіграли стандарти. За 8 хвилин до завершення основного часу 2-го тайму після кутового забив вийшовший на заміну Ерцег. Після цього голу, на жаль, Олексадрія морально розвалилася, це вилилося і в 3-й гол, коли вже на 90-й хвилині після класного пасу Сушича Охандза спокійно 1 на 1 переграв Леванідова.

Більше голів глядачі не побачили, у підсумку Хайду довів справу до логічного завершення - 3:0 на користь хорватської команди. Тепер команду Шарана у Хорватії врятує лише футбольне диво.

Світлина ФК Олександрія
Коментарі ()