Українська правда

Мінімалізм Динамо та Шахтаря. Підсумки 3-го туру УПЛ

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2016, 15:23

На відміну від двох попередніх ігрових кіл третій тур подарував глядачам меншу кількість забитих м’ячів. У шести матчах глядачі побачили 15 голів. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Після того, як закінчилися усі шість матчів третього ігрового кола УПЛ, київське Динамо та донецький Шахтар продовжують іти "нога в ногу". Цього разу гранди українського футболу переграли своїх опонентів із мінімальним рахунком, й наразі мають максимально можливу кількість очок – по дев’ять балів. Крім того, впевнено й, схоже, надовго, підійнялась на третю позицію луганська Зоря, в якої на два очки менше, ніж у лідерів. На думку Чемпіона, вірогідність того, що за підсумками останньої гри сезону трійка матиме саме такий вигляд, дуже висока.

Матч туру

Протистояння київського Динамо та Дніпра, на перший погляд, мало стати поєдинком таких собі Давида й Голіафа. Проте на ділі підопічні наставника столичного клубу Сергія Реброва довго не те що не могли створити біля воріт суперника щось путнє – "біло-сині" й самі ледь не стали жертвою хвацьких гостей, які перед іменитим суперником жодної сором’язливості не виявляли! Стійка після удару Дениса Баланюка ледь не стала логічним підсумком активності ДД в атаці, а в цілому обидві команди тримали глядача в напруженні з першої до останньої хвилини.

Команда туру

За підсумками туру, що минув, футбольний клуб Дніпро з однойменного міста заслужив не просто похвалу, а гучні оплески. Молодий (середній вік футболістів "синьо-біло-блакитного" клубу складає всього 23,7) колектив колишнього гравця саме київського Динамо Дмитра Михайленка показав у Києві сміливу гру й заслужив діючого чемпіона якщо не переграти, то принаймні не залишитися без очок. Втім, прикра позиційна помилка при захисті своїх воріт коштувала "Дніпрянам" залікових балів, а факт поразки точно зіпсував настрій.

Дебютант туру

Захисник київського Динамо, 21-річний Зураб Очіґава, несподівано не тільки для себе, а й, мабуть, для тренерського штабу київського клубу, отримав можливість дебютувати за першу команду "біло-синіх" в матчі з Дніпром. Причиною тому стала не вельми приємна для шанувальників команди новина – струс мозку отримав хорватський бек киян Домагой Віда. Втім, молода альтернатива гравцю збірної "Картатих" каші не тільки не зіпсував, а й був одним з кращих на полі! Великою перевагою Очіґави перед конкурентами є той факт, що робочою ногою гравця є ліва, крім того, Зураб володіє непоганим довгим пасом і вміє відмінно починати атаки своєї команди.

Ювіляр туру

Хавбек київського Динамо Сергій Сидорчук провів 100-й офіційний матч за "біло-синіх". Загалом на рахунку колишнього гравця запорізького Металурга 65 матчів за Київ у чемпіонаті України, 13 ігор у Кубку нашої країни, два десятки поєдинків у європейських клубних турнірах і дві появи в Суперкубку України. Варто сказати, що на початку сезону Сидорчук виглядає якнайкраще, й наразі може похвастати статусом гравця не просто "обойми" Реброва, а виконавця стартового складу.

Бомбардир туру

Колишній нападник донецького Металурга, а нині форвард київського Динамо, бразилець Жуніор Мораєс, не тільки забив черговий переможний м’яч у своїй кар’єрі, а й увійшов у так званий "клуб 50" для легіонерів. Мова не про натяк на якісь майбутні вікові дані, а про кількість забитих гравцем м’ячів у ворота суперників протягом українського періоду виступів нападника у великому футболі. Цікаво, що для того щоб забити свою півсотню, Мораєсу знадобилося 105 поєдинків, а середня результативність цього хлопця складає 0.48.

Цитата туру

Один з героїв третього ігрового кола, хавбек луганської Зорі Іван Петряк, небанально прокоментував перемогу свого клубу над одеським Чорноморцем: "…Звичайно, після нічиєї з Зіркою було трохи важкувато, тому вважаю, ця перемога була для нас дуже важлива. Її я хочу присвятити людям, які на тлі футболістів залишаються десь в тіні. Це масажисти, лікарі, співробітники клубу. Всі ті, хто працюють для досягнення однієї результату. Всі знають нашу команду, як футболістів і головного тренера Юрія Вернидуба. Але люди не завжди бачать, що робиться всередині команди. Що все, хто працює в клубі – допомагають нам і іноді роблять ще більше роботи, ніж ми на футбольному полі. Тому хочу перемогу над Чорноморцем присвятити їм…"

Іван Петряк. Світлина ФК Зоря

Гравець туру

Півзахисник луганської Зорі Олександр Караваєв став кращим, на нашу думку, гравцем третього ігрового кола УПЛ. Гравець, контракт якого належить донецькому Шахтарю, в черговий раз продемонстрував небезпідставність претензій на "підвищення" – вочевидь, Олександра варто іменувати тим гравцем, який рівень "чорно-білих" переріс ще у минулому сезоні. Дубль у ворота одеського Чорноморця – чергова спроба нагадати керівництву "помаранчево-чорних" про неабияку корисність Караваєва на полі.

Гол туру

Півзахисник луганської Зорі Ігор Чайковський відзначився не тільки вдалою грою за свою команду, а й кращим, на нашу думку, взяттям воріт туру, що минув. Хавбеку вдався відмінний удар в дотик майже з лінії штрафного майданчика у верхній кут воріт голкіпера одеського Чорноморця. Досвідчений Євген Боровик був безсилий – це був "постріл" ідеальної сили та точності.