Головне

Прем'єр-ліга. 3-й тур. Карпати - Шахтар 2:3. Перший камбек Фонсеки

12.08.2016 23:05 10598 0
Прем'єр-ліга. 3-й тур. Карпати - Шахтар 2:3. Перший камбек Фонсеки

Чергові три пункти здобули "гірники" та зміцнили своє перше місце, відірвавшись від "динамівців" на три пункти, але кияни ще мають матч у запасі проти Сталі.

До матчу обидві команди підійшли у бойових складах, якщо не рахувати травмованих Кадимяна, Карнозу та Мисака, які не грають ще з початку чемпіоната. У "гірників" знову в основному складі вийшли Ракицький, Кучер і Коваленко, і вже другий матч поспіль Фонсека повертається до тактики Луческу - з одним форвардом, яким був Селезньов.

Сьогодні обидві команди видали чудові тайми. Перший тайм був повністю за підопічними Зайцева, Карпати компактно грали в обороні та дуже вміло виходили у контратаки. Натомість, Шахтар перший тайм провалив, а от у другому, колектив Фонсеки заграв на повну.

З перших хвилин Шахтар заволодів ініціативою, намагаючись комбінувати поблизу воріт Карпат. І вже на 13-й хвилині створив свій єдиний момент у першому таймі. Але який момент! Фред розрізним пасом вивів Тайсона на оперативний простріл, той прострілив уздовж воріт, де Нем у метрі від воріт примудрився вдарити вище перекладини.

Карпати ж одразу відповіли аналогічним моментом, коли після прострілу Мірошніченка Бланко-Лещук мав забивати, але П'ятов зіграв бездоганно. А вже за п'ять хвилин львів'яни забили. Ксьонз навісив з правого флангу, а Бланко-Лещук переграв на другому поверсі Ракицького й у падінні вколотив м'яч у ближній кут П'ятова.

Поки "гірники" приходили в себе, Карпати забили вдруге. Ксьонз прострілив з правого флангу, Ракицький у підкаті намагався вибити, але зіграв невдало, м'яч підхопив Худоб'як і зробив подачу на 11 метрів, де Чачуа залишився без опіки й у падінні головою пробив у порожні ворота - 2:0!

На другий тайм футболісти Шахтаря вийшли дуже зарядженими. І вже через хвилину після перерви Степаненко ударом з метрів 30-ти поцілив у кут воріт Підківки. Зазначимо, що не досить вдало діяв у цьому моменті воротар Карпат, пропустивши "шкіряного" під рукою. Після забитого голу "гірники" відчули смак крові та повністю закрили Карпати на їхній половині поля.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

У другому таймі помітно було, що Фонсека вніс корективи у гру свої підопічних, і контратаки, які проходили у першому таймі від львів'ян, вже не проходили. Карпати тримались до 68-ої хвилини. Тільки-но вийшовши на поле, Едуардо зробив скидування на Тайсона, той відпасував на Коваленка, і Віктор, увійшовши у штрафний майданчик, пробив у дальній кут воріт Підківки - м'яч від штанги залетів у ворота.

Свій єдиний момент "леви" мали на 81-й хвилині. У швидку контратаку вибігли гравці Карпат, Лещук розрізним пасом вивів новачка Карпат, Рудику, сам на сам з воротарем, але нападник не зміг переграти П'ятова, ударивши повз воротаря та повз ворота.

А Шахтар відповів голом. Марлос отримав м'яч на куту штрафного майданчику, змістився у центр та невідпорно пробив у дальній кут воріт. Без шансів для Підківки. Неймовірний камбек від Шахтаря. Тепер подивимося, чим відповість Динамо.

Коментарі ()