Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Інстанбул ББ - Шахтар 1:2. Нелегка перемога Фонсеки

18.08.2016 22:57 7622 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Інстанбул ББ - Шахтар 1:2. Нелегка перемога Фонсеки

Донецький Шахтар здобув непросту перемогу над турецьким Інстанбул ББ в першому матчі раунду плей-офф Ліги Європи. Команда Паулу Фонсеки показала більш високий клас гри за рахунок індивідуальних якостей виконавців, хоча, за бажанням і мотивацією господарі переграли своїх суперників.

На матч проти Істанбулу тренерський штаб Шахтаря вирішив вийти зі старою схемою в одного нападника. І місце попереду Фонсека в цій грі довірив Факундо Феррейрі, який, нажаль, довіру тренера не виправдав. Шахтар з самого початку матчу володів ініціативою, проте гостроти попереду було не так і багато.

А забитий м'яч і взагалі прийшов із оборони. Після розіграшу кутового на дальньому куті штрафного підключився Ракицький, який пробив потужно, а футболіст турецького клубу Чікалеши підправив м'яч у ворота.

Гірники після цього продовжили домінувати на полі, а суперник грав дуже закрито. В першій половині у турків був лише один серйозний момент після удару Чікалеши, однак, в цьому епізоді Шахтар виручив П'ятов, який витягнув м'яч із-під поперечки.

Світлина ФК Шахтар

А команді Фонсеки блжиче до перерви вдалося забити другий гол і зробити рахунок комфортним для себе. Класний розіграш атаки завершився навісною подачею до штрафного господарів, де головою в протихід голкіперу пробив Віктор Коваленко.

Маючи таку перевагу гірники на старті другого тайму грали вже не так активно. І поплатилися за це дуже швидко. На 57-й хвилині Ярослав Ракицький "привіз" пенальті у свої ворота, і турки своїм шансом скористалися. П'ятов вгадав напрямок польоту м'яча після удару Белезоглу, але виручити свій клуб не зміг.

Турецький клуб відчув, що може дотиснути Шахтар, а тому почав більше відкриватися. Гірникам це було лише на руку, варто було лише реалізувати свій момент. Однак, більше забити донеччанам у цій грі не вдалося. Найближчим до цього був Марлос, але з семи метрів бразилець влучив у стійку.

В кінцівці матчу гра і взагалі проходила під диктовку турків, які великими силами йшли вперед, але забити також не змогли. У підсумку, Шахтар здобув перемогу на виїзді, яка залишає йому хороші шанси на продовження боротьби в групі. Однак, по грі до Фонсеки і його футболістів як і раніше є чимало питань.

Коментарі ()