Головне

Як Кварцяний Моурінью та Конте в Україну запрошував. Підсумки 2-го туру УПЛ

02.08.2016 11:41 1996 0
Як Кварцяний Моурінью та Конте в Україну запрошував. Підсумки 2-го туру УПЛ

У другому ігровому колі чемпіонату України 12 команд у шести матчах забили 20 м'ячів. Це на три голи менше, ніж у попередньому турі, проте усе одно доволі непоганий, з точки зору такого показника, як видовищность, показник.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками матчів другого ігрового кола першості України серед кращих команд визначилась двійка лідерів, які, з високою ймовірністю, й розіграють між собою комплект "золотих" нагород УПЛ. Київське Динамо та донецький Шахтар виграли два матчі з двох і очікувано вирвалися уперед. Одразу за ними розташувалися Дніпро та Зоря. Клуб з Луганська є номінальним фаворитом у протистоянні за третю позицію. Втім, команда Юрія Вернидуба неочікувано втратила очки в поєдинку з Зіркою.  

Матч туру

Протистояння учасників Ліги Європи Олександрії та полтавської Ворскли стало тим матчем, який привернув найбільшу увагу вболівальників завдяки великій кількості забитих м’ячів та дуже жвавій грі команд. Колективи тренерів Володимира Шарана та Василя Сачка тільки-но відіграли свої матчі в європейських клубних турнірах, проте жодного натяку на втому чи не найкращий фізичний стан команд глядачі не побачили. П’ять м’ячів на двох у найбільш результативному (разом із матчем в Одесі) матчі туру стали гарним подарунком олександрійським уболівальникам після розчарування на міжнародному рівні.   

Команда туру

Кропивницька Зірка стала кращою командою ігрового кола під номером два. Колектив тренера Сергія Лавриненка зумів відігратися в поєдинку з одним із провідних клубів України, луганською Зорею, й при цьому показав не тільки волю до перемоги, а й подекуди змістовний і футбол, який відповідає рівню вищої ліги чемпіонату України. Для єдиного в цьому сезоні новачка елітного дивізіону нашої першості перше очко й перший забитий гол в УПЛ були на вагу золота, й можна не сумніватися, що тепер гравці Зірки повірять у власні сили й ще здивують українського вболівальника у гарному сенсі.     

Рекордсмен туру

Хорватський півзахисник донецького Шахтаря Даріо Срна записав на свій рахунок чергове помітне звершення. Цього разу "Гірник" провів 209-й матч у якості капітана команди свого клубу й не просто обійшов іншого "мастодонта" українського футболу Олександра Чижевського, а й став одноосібним лідером за таким показником. "Бронзовим призером" такого змагання є В’ячеслав Чечер. Срна виступає за Шахтар із 2003-го року й провів у складі команди майже п’ять сотень матчів, у яких забив трохи менше півсотні голів.  

Антигерой туру

Захисник донецького Олімпіка Артем Барановський припустився кричущої помилки в захисті своїх воріт. В матчі з луцькою Волинню у випадку першого голу "Хрестоносців" Барановський примудрився не влучити по м’ячу, коли голкіпер господарів Артем Кичак вдало вибив м’яча на партнера по команді й таким чином віддав гольову передачу на Віктора Хомченка. Нема сумніву, що хибна дія бека мала прямий вплив на результат матчу, адже поєдинок врешті завершився з рахунком 2:2.    

Цитата туру

Головний тренер луцької Волині Віталій Кварцяний не втомлюється дивувати публіку "смачними" висловами: "…Клуб покарали, але інвестори дали гроші, ми все виправили. Два тижні пройшло як заплатили останні гроші, то в чому ж причина? В мене десять футболістів не грають, тому що якийсь там дядя Петя, Любош, Томаш, Міхал і Джонсон не можуть погодити… Вже й агенти Рамона підтвердили, що претензій нема. Яка моя вина в тому, що грає той склад, який не має грати? Козьбан, наприклад — його на поле взагалі випускати не можна. Але в мене кращого нема. Це моя вина? Хай сюди прийдуть Моуріньйо, Конте, Венгер, Луческу. Хай попрацюють. Вони з глузду з’їдуть на другий день..."

Гравець туру

Хавбек київського Динамо та збірної України Андрій Ярмоленко повернувся в гру по-справжньому тріумфально. Триматчевий "бан", який вінгер отримав за результатами скандалу в матчі з Шахтарем на початку травня, не став бар’єром у матчі з львівськими Карпатами. Два голи в ворота "Левів" стали результатом, в першу чергу, високої індивідуальної майстерності Ярмоленка, який вирішив долю матчу, по суті, самотужки. Таким чином, Андрій одразу втрутився в сутичку кращих бомбардирів першості УПЛ сезону 2016/17.

Гол туру

Бразильський півзахисник донецького Шахтаря Фред забив кращий, на нашу думку, гол ігрового кола під номером два. Після того, як цей центральний півзахисник відбув дискваліфікацію за вживання допінгу, його повернення стало для "помаранчево-чорного" клубу справжньою знахідкою. Фред є тим "диригентом" в центрі поля "Кротів", який на "відмінно" займається як руйнуванням атак суперника, так і створенням нових можливостей для партнерів по команді. Також Федеріко Родрігес нерідко завершує атаки сам. От і в матчі з Чорноморцем Фреду вдався відмінний удар з-за меж штрафного майданчика у верхній кут воріт суперника.   

Коментарі ()