Головне

Прем'єр-ліга. 5-й тур. Шахтар - Дніпро 4:0. Переконливіше нікуди

21.08.2016 22:00 5129 0
Прем'єр-ліга. 5-й тур. Шахтар - Дніпро 4:0. Переконливіше нікуди

Донецький Шахтар повернувся на першу сходинку турнірної таблиці УПЛ сезону 2016/17. У 5-му турі донецький клуб у Львові не мав проблем з оновленим Дніпром, забивши у ворота гостей чотири голи.  Шахтар зі стартових хвилин прибрав ініціативу, і вже на 13-й хвилині це вилилося у забитий гол. Якщо позиційно Дніпро оборонявся доволі впевнено, то при стандартах почали виникати проблеми. Так, після подачі з кута поля головою забив Ордець, який переправив м'яч у ворота Шеліхова після удару-прострілу від Срни.

Після голу футболісти Дніпра почали панікувати та грати на відбій. Це призвело до другого кутового. Цього разу подача знайшла голову Дентіньо, який переграв у повітрі опонентів та вдруге засмутив дніпровський клуб. Після цього "гірники" трохи заспокоїлися, однак продовжували володіти м'ячем. Дніпро нічого не зміг зробити попереду, команда Михайленка наче боялася йти вперед, якщо вже і виходило перейти центр поля, то невеликими силами - у підсумку швидкі втрати м'яча і ніякого конструктиву біля воріт П'ятова.

Шахтар більше двох голів у першому таймі не забив. Хоча моменти, знову після стандартів, мали Ордець та Едуардо, але якщо удар першого пішов поруч зі стійкою, то постріл бразильця пішов точно в Шеліхова. У перерві Михайленко використав подвійну заміну: замість Баланюка та Когута на другий тайм вийшли Довбик та Кочергін. Дніпро агресивніше почав другу половину зустрічі. Вже на 50-й хвилині П'ятов був змушений підчищати за своїими захисниками, які ледь не дозволили гравцю Дніпра вийти 1 на 1.

Світлина ФК Шахтар

Через 9-ть хвилин Шахтар відповів потужний ударом з лінії карного від Дентіньо - цього разу Шеліхов хоча і незграбно, але загрозу нівелював. А ось через дві хвилини після цього Дніпро під час контратаки мав, напевно, свій кращий момент: Довбик отримав у карному класний пас від Вакулка, втім, забарився він з обробкою м'яча та пробив вже у захисника Шахтаря, який в останній момент постелився у підкаті.

Більше подібних "спалахів" у виконанні Дніпра не було. У свою чергу Шахтар довів перевану до 3-го гола: Це так Марлос після передачі Едуардо з-під Польового завдав хлесткого удару у кут воріт з-за меж карного - помилився відверто Шеліхов, який не зміг у підсумку врятувати команду. Після третього голу Дніпро відверто "підсів". Шахтар події ососбливо не форсував, грав за рахунком, але 4-й гол таки забив.

Вже за 1 хвилину до завершення основного часу вийшовший на заміну Феррейра точним ударом після навісу від Срни запустив м'яч повз Шеліхова, який і тут зіграв вкрай невдало. Як результат - 4:0 на користь "гірників", впевнена перемога, яка повернула донецький клуб на перше місце турнірної таблиці.

Світлина ФК Шахтар
Коментарі ()