Головне

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Шахтар - Інстанбул ББ 2:0. Путівка в групу

25.08.2016 23:59 6731 0
Ліга Європи. Раунд плей-офф. Шахтар - Інстанбул ББ 2:0. Путівка в групу

Донецький Шахтар оформив вихід у груповий етап Ліги Європи. У матчі-відповіді проти Істанбула ББ команда Паулу Фонсеки, як і в першій грі, переграла свого суперника за рахунок класу футболістів, а тому прогнозовано пройшла до наступного раунду змагання.

Як і в Стамбулі тиждень тому, гра розпочалася без зайвої метушні, ніхто не намагався форсувати події. Взагалі, ця зустріч була схожа на попередню, за винятком того, що турки в атаці сьогодні були не такими активними і практично нічого не створили.

Загалом, гра пройшла під повним контролем Шахтаря, який надійно відіграв у обороні зі швидкими виходами в атаку через захисників. А коли команда Фонсеки хотіла потримати м'яч - в центрі поля супернику навіть попри спроби пресингу не вдавалося його відібрати. 

Світлина ФК Шахтар

Шахтар виважено атакував, шукаючи свого шансу біля воріт суперника. Дуже активно працювали у "гірників" фланги, через які і йшла вся небезпека на ворота суперника. І, як і тиждень тому, перший гол прийшов з флангу, але "шахтарі" забили не самі. Після потужного прострілу Ісмаїлі в сітку власних воріт м'яч зрізав Аттамах.

Після цього Шахтар вже не йшов активно на ворота суперника, а тримав спокійно м'яч, очікуючи на свисток судді про завершення першого тайму. Загалом, перша половина цього поєдинку видалася не дуже багатою на цікаві події, а моменти виникали лише біля воріт Бабаджана.

А от в другому таймі суперники почали діяти більш гостро. Шахтар додав в активності, гості декілька разів спробували потривожити П'ятова, у якого роботи в цій зустрічі майже не було, але кіпер "гірників" відіграв надійно.

Світлина ФК Шахтар

У складі донеччан дуже активним був Марлос, який пару разів небезпечно пробивав, проте Істанбул рятував голкіпер. А на 70-й хвилині бразилець в штрафному суперника заробив пенальті, який сам впевнено і реалізував.

Не дуже вразив у цьому матчі Тайсон, який напередодні отримав виклик у збірну Бразилії, і від якого очікували трохи більшого, аніж він продемонстрував. Не дуже задалася гра у Віктора Коваленка, який постійно намагався бути активним попереду і відпрацьовувати назад, але моментами не встигав.

Загалом же, "гірники" мали в цій грі забивати ще мінімум три-чотири м'ячі (згадати хоча б вихід сам на сам Феррейри, чи потужний удар Срни в поперечку), однак, більше голів напівпорожня Арена Львів не побачила. У підсумку, Шахтар зробив те, що від нього очікували, і тепер спокійно може чекати на жеребкування.

Коментарі ()