Головне

Рекорд Динамо та впевнена хода Шахтаря. Підсумки 5-го туру УПЛ

23.08.2016 21:12 4024 0
Рекорд Динамо та впевнена хода Шахтаря. Підсумки 5-го туру УПЛ

У черговому турі чемпіонату України в шістьох матчах було забито 13 голів.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками п’ятого ігрового кола очкова різниця між командою, яка займає четверту позицію (а це не один клуб, а одразу три колективи) збільшився, й тепер складає вже сім очок. Очевидно, що наздогнати Динамо, Шахтар та Зорю за сьогоднішніх обставин буде вкрай важко, й про те, що трійка призерів визначилася на 99%, можна казати вже зараз. З кожним туром впевненість у такому підсумку зусиль футболістів тільки зростає.

Матч туру

Протистояння київського Динамо та луцької Волині стало найкращим, на нашу думку, матчем туру, що минув. Незважаючи на велику різницю у виконавській майстерності, команда Віталія Кварцяного не тільки протягом тривалого часу достойно чинила опір чинному чемпіону, а й проводила разючі контратаки на ворота Олександра Шовковського. У одному з таких випадів "хрестоносцям" вдався зразковий похід на володіння легенди киян – Луцьк відкрив рахунок. Втім, у другій половині матчу "біло-сині" все ж зламали впертого опонента й забили двічі. Однак записати матч собі в актив Динамо ніяк не може.

Команда туру

Луганська Зоря не тільки перемогла чергового опонента, й узяла вже 13 очок із 15-ти можливих, а й показала змістовний і переконливий футбол. Хлопці Юрія Вернидуба не дарма вважаються фаворитами в боротьбі за третю позицію, адже саме "чорно-білі" є головним претендентом на "бронзу". Незабаром клуб-представник Луганська буде стартувати в Лізі Європи, тож пристойна ігрова форма Зорі, яка буде грати в груповому раунді єврокубка для успіху нашого футболу на міжнародній арені вкрай потрібна.

Дебютант туру

Наставник кропивницької Зірки, аргентинець Даріо Друді, провів перший матч на чолі нового клубу. Це не тільки перша гра аргентинця на чолі нової команди, а й прем’єрний матч Друді як "самостійного" спеціаліста. Раніше тезка капітана донецького Шахтаря був помічником вже колишнього тренера іспанського Вільярреала Марселіно Гарсії Тораля, який вивів свій клуб у кваліфікацію найпрестижнішого європейського клубного турніру. Однак перший млинець із Зіркою для Друді виявився глевким – його колектив одеському Чорноморцю програв…

Світлина ФК Шахтар

Ювіляри туру

На початку й по закінченні матчів УПЛ одразу кілька футболістів клубів вищого дивізіону записали на свій рахунок знаменні події. Так, 200-й поєдинок у вищому дивізіоні чемпіонату України провів півзахисник Ворскли Андрій Ткачук. 150-й матч в УПЛ провели голкіпер Чорноморця Євген Боровик та бразильський захисник київського Динамо Данило Сілва. Нагадаємо, що останній не так давно розглядався в якості можливого підсилення для збірної України.

Клуб туру

Київське Динамо перемогло у чемпіонатах України 550-й раз. Це – всеукраїнський рекорд, який ще довго буде залишатися недосяжним для інших клубів. Загалом трофейний доробок найбільш титулованого клубу Східної Європи складає 28 чемпіонських титулів (15 – в Україні, 13 – в СРСР), 11 кубків України, 9 Кубків СРСР, 2 Кубки кубків та один Суперкубок УЄФА. В середині вересня ДК стартуватиме в груповому раунді Ліги Чемпіонів, а в найближчий четвер дізнається майбутніх суперників.

Цитата туру

Головний тренер Дніпра Дмитро Михайленко розповів про непростий відрізок часу в таборі клубу з однойменного міста, й пояснив, чим він відрізняється від Євгена Селезньова:

"...У цей період ми розмовляли з гравцями більше як з друзями чи товаришами. Не було не те що якогось невдоволення, а навіть роздратованості. Всі розуміли, що ця ситуація рано чи пізно має бути вирішена на користь тієї чи іншої сторони - чи то в поганий бік, чи то в хороший. За рахунок розмов вдалося втримати більшість гравців, хоча були хлопці, які не витримали і яких ми втримати. Хто це? Той же Кобахідзе поїхав буквально за кілька тижнів до того, як ситуація була вирішена. Дзвонити Коломойському, як зробив Селезньов? Ну, я не Селезньов і в мене ще номеру телефону нашого президента нема..."

Дмитро Михайленко. Світлина ФК Дніпро

Гравець туру

На наш погляд, хавбек донецького Шахтаря, бразилець Марлос, став найкращим виконавцем п’ятого ігрового кола першості УПЛ сезону 2016/17. На рахунку імовірного "нового українця" гол та гольова передача в матчі з Дніпром. Наразі Марлос забив у ворота суперників два м’ячі, і його можна назвати одним з найкращих гравців команди на старті поточного сезону. Нагадаємо, що за чинним законодавством Бонфім не зможе отримати українське громадянство принаймні до початку наступного року.

Гол туру

На превеликий жаль вболівальників українського футболу, поточний тур подарував не так багато голів, які можна охарактеризувати епітетом "вишукані". На нашу думку, найкращим взяттям воріт став удар Миколи Морозюка зі штрафного удару в матчі з луцькою Волинню. Екс-гравець Дніпра й донецького Металурга не тільки провів м’яч у ворота суперника, який у зустрічі став переламним, а й забив перший гол у складі київського Динамо. Зазначмо й те, що поточний сезон Микола розпочав дуже сильно й заслужено грає на правому краю захисту "біло-синіх".

Коментарі ()