Головне

Капітуляція Динамо та нове досягнення Шовковського. Підсумки 6-го туру УПЛ

30.08.2016 11:52 4125 0
Капітуляція Динамо та нове досягнення Шовковського. Підсумки 6-го туру УПЛ

У черговому турі чемпіонату України в шістьох матчах було забито 13 голів. Крім того, поточне ігрове коло стало по-своєму унікальним.

Справа у тому, що в шостому турі у кожному(!) матчі забивала лише одна команда – чи то господарі, чи то гості!

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками вже шостого ігрового кола чемпіонату України з футболу у вищому дивізіоні у турнірній таблиці сталися важливі зміни. Чинний чемпіон країни, київське Динамо, зазнало поразки у матчі з полтавською Ворсклою. Тоді як віце-чемпіон, донецький Шахтар, здобув шосту поспіль перемогу й очолив таблицю про ранги одноосібно. Вже в наступному турі команди тренерів Сергія Реброва та португальця Паулу Фонсеки поміряються силами в особистому матчі. Крім того, для обох клубів це буде генеральна репетиція перед стартом кампанії в європейських кубкових турнірах.

Матч туру

Протистояння дніпропетровського Дніпра та луганської Зорі стало кращим, на нашу думку, матчем туру, що минув. Незважаючи на те, що в останні роки на боці клубу з Луганська була тотальна перевага (у 12-ти останніх матчах команд вісім разів перемогу святкували футболісти Зорі, три рази вікторія була за "дніпрянами", ще один матч завершився внічию), колектив Дмитра Михайленка не просто проявив себе якнайкраще, а й вчисту переграв суперника у таких аспектах, як перехід з оборони в атаку й позиційний напад. Після звитяги "дніпровці" набрали вісім залікових очок й посідають сьому позицію.

Світлина ФК Зоря

Команда туру

Полтавська Ворскла не просто провела найкращий матч з початку сезону, а й змогла створити поки головну сенсацію першості сезону 2015/16. Колектив під орудою Василя Сачка обіграв київське Динамо за рахунок, мабуть, ідеальної гри на контратаках та показово ефективному виході з оборони в атаку. Полтавці були нагороджені за старання не тільки помилкою гравця суперника (про що нижче), а й м’ячем, який став одним з кращих у турі. Мова про друге взяття воріт "біло-синіх" - ударом з-за меж штрафного майданчика. Перемога дозволила Ворсклі не тільки перервати серію із чотирьох матчів без вікторій, а й піднятися на третю сходинку.    

Антигерой туру

Універсал київського Динамо (цей гравець може зіграти на будь-якій позиції на правому фланзі) Микола Морозюк матч проти полтавської Ворскли запам’ятає щонайменше надовго. На 15-й хвилині матчу Морозюк віддав украй невдалу передачу назад, сподіваючись обігратися з голкіпером своєї команди. Втім, пас виявився легкою здобиччю нападника супротивника, який легко прокинув м’яча повз безсилого стража воріт, і закотив круглясту сферу у ворота Динамо. Не дивлячись на те, що попереду була ще левова частина матчу й для того щоб відігратися й перемогти в киян був вагон часу, ні Морозюк, ні партнери Миколи по команді забити Полтаві бодай раз не зуміли.

 

Повернення туру

Як і багато тепер вже колишніх виконавців Дніпра, по завершенні чемпіонату сезону 2015/16 Руслан Ротань команду з однойменного міста спершу покинув. Проте так вже сталося, що знайти нове місце роботи (незважаючи на тривалі переговори гравця з ізраїльським Хапоелем з Тель-Авіва) Руслан не зміг. На щастя хавбека та клубу з Дніпра, обидві сторони зуміли досягти порозуміння, і півзахисник повернувся в табір рідного клубу. Й уже в першому матчі відзначився забитим м’ячем й відмінною грою! Руслан диригував середньою лінією команди, мов перерви у кілька місяців і не було, й по завершенні матчу з Зорею отримав заслужений виклик до стану збірної України.  

Капітан туру

Жива легенда київського Динамо та всього українського футболу Олександр Шовковський записав на свій рахунок чергове вагоме звершення. Цього разу капітан "біло-синіх" провів 150-й матч у чемпіонатах України в якості капітана. На рахунку Олександра не одне досягнення й не один рекорд, зокрема Шовковський провів у складі найбільш титулованого клубу Східної Європи найбільшу кількість матчів – більше шести сотень. Проте навіть у 41 рік Олександр лишається беззаперечним №1 столичного клубу.

Цитата туру

Бразильський захисник Дніпра Андерсон Піко поділився своїми враженнями після повернення в Україну: "...Я щасливий, що вдалося повернутися. Переговорний процес склався вдало. Залишилося відсидіти два матчі дискваліфікації, і, сподіваюся, буду готовий допомогти команді. Зараз працюю над фізичними кондиціями, адже не грав півтора місяця. Найбільше сумував за працівниками клубу. Всі вони були дуже щасливі, що я повернувся - масажисти, працівники їдальні. Молоді футболісти теж зраділи, що я повернувся. Дасть Бог, вийде хороший чемпіонат, і ми зможемо кваліфікуватися в Лігу Європи. Спочатку потрібно увійти до першої шістки, а там, ще трохи, і вийдемо на третє місце. У нас немає завдання бути третіми, але треба сподіватися на місце вище..."

Юрій Коломоєць. Світлина ФК Ворскла

Гравець туру

Нападник Ворскли Юрій Коломоєць став найкращим, на нашу думку, виконавцем шостого ігрового кола. Колишній форвард Олександрії провів проти київського Динамо матч, який може стати для гравця найбільш пам’ятним у кар’єрі. Коломоєць забив два м’ячі й продемонстрував, що в Україні "наконечники" з відмінним гольовим чуттям зовсім не перевелись. Вочевидь, після таких результатів Коломойця іншому нападнику полтавців Дмитру Хльобасу відвоювати місце в стартовому складі Ворскли буде важче.

Гол туру

Нечасто буває так, що один і той же гравець є переможцем двох номінацій в одному ігровому колі, адже ми намагаємося приділити увагу якомога більшій кількості виконавців наших клубів, та й зробити це не так легко. Проте в шостому турі ми змушені зробити виняток. Хавбек Дніпра Руслан Ротань був просто-таки нестримним і заслужив на те, щоби приміряти на себе "титул" футболіста, який забив найкращий гол туру. Удар Руслана в ворота луганської Зорі "ножицями" став окрасою не тільки всього туру, а й точно стане одним з кращих у поточному чемпіонаті.

Коментарі ()