Головне

Безус та Пластун тримають марку України. Огляд зарубіжної преси за вихідні

31.08.2016 14:50 5438 0
Безус та Пластун тримають марку України. Огляд зарубіжної преси за вихідні

У новому, сезоні-2016/17, українці продовжують відробляти свій хліб у різних європейських командах. Цього разу відмінно себе проявили, у першу чергу, гравці, які виступають у Бельгії, Болгарії та Польщі.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулі вихідні (26-28 серпня).

Незважаючи на поразку бельгійського Сент-Трюйдена від Кортрейка (1:2), колишній півзахисник дніпропетровського Дніпра Роман Безус продовжує приємно дивувати місцевих вболівальників та ЗМІ. Хавбек, якого було викликано до лав національної збірної, отримав м’яча неподалік від лінії штрафного майданчика, будучи розташованим до воріт спиною, та почав рух у карну зону правим краєм. Опинившись у штрафному, Безус виконав передачу фактично на одинадцять метрів, яка й виявилася гольовою.Портал Sporza не тільки назвав Романа найкращим гравцем матчу вже втретє у сезоні, а й відзначив невдалу спробу українця заробити пенальті: "...Безус робить спробу заробити "Оскара" за найкращий театральний стрибок, але не отримує розуміння арбітра...".

Інший бельгійський ресурс, Nieuwsblad, теж згадав про роль Романа у гольовій звитязі Сент-Трюйдена:

"...Кортрейк закрився у власному штрафному майданчику, використовуючи в обороні інколи по десять чоловік, у Сент-Трюйдена був хіба що один момент - мова про небезпечний удар головою від Стівена Де Петтера. Пізніше Небойша Павлович ледь не відзначився автоголом, і нарешті, Роман Безус подарував надію для господарів, коли гравцю вдалися нестандартні дії біля воріт суперника..."

Роман Безус. Світлина stvv.com

Екс-захисник львівських Карпат Ігор Пластун поки виступає за болгарський Лудогорець з перемінним успіхом - проти нашого співвітчизника "грає" висока конкуренція за місце у стартовому складі. Втім, у черговому матчі п’ятого ігрового кола місцевого чемпіонату Ігор здивував не тільки тренерський штаб своєї команди, а й, мабуть, самого себе. Вийшовши у стартовому складі свого клубу, Ігор зрівняв рахунок на 53-й хвилині матчу з Локомотивом з міста Пловдив (результат матчу - 2:2). Подачу у штрафний майданчик зі стандартного положення Пластун "замкнув" головою ідеально, підловивши голкіпера суперників на помилці при виході з воріт. Це - перший м’яч Ігоря за Лудогорець.

Болгарські ЗМІ, а мова про Меридиан Матч, Тема Спорт та 7 дни спорт, писати воліли про Лудогорець як команду, яка поки що у чемпіонаті явно "буксує" (на рахунку клубу сім очок у чотирьох матчах), а про успіх Пластуна згадали побіжно. Усі три видання сухо описують гол Ігоря та віддають належне тренеру колективу Георгі Дерменджиєву, який вгадав з виходом гравця на поле.

Артем Федецький у грі. Світлина sv98.de

Від початку поточного сезону німецький Дармштадт буде приковувати увагу немалої частки українських вболівальників. А все тому, що за цей клуб виступають такі наші гравці як голкіпер Ігор Березовський, захисник Артем Федецький і хавбек Денис Олійник. Втім, якщо перший у матчі першого ігрового кола чемпіонату Бундесліги 1 з Кельном (поразка 0:2) не грав, то двоє інших екс-гравців Дніпра на полі з’явились. Однак поки що похвалитися нашим співвітчизникам нічим - і Федецький, і Олійник провели радше невдалий матч.

Оскільки Федецький зіграв 56 хвилин (та ще й отримав жовту картку), а Олійник вийшов на заміну й побув на полі усього п’ять з лишком хвилин, то і "пройшлися" місцеві ЗМІ, звичайно, саме по колишньому виконавцю львівських Карпат. Так, видання Spox "виписало" Артему аж 5.5 (нагадаємо, що у Німеччині найвищі бали даються "навпаки", й 1 - це найкраща оцінка), й критикувало Федецького на "повну":

"...Повністю провалив своє завдання на правому фланзі оборони. Гектор і Біттенкур у цій зоні "гуляли" так, ніби почували себе у власному домі. Не виходило у Федецького й закривати діри у центрі (? - не зовсім зрозуміла логіка німецьких колег, бо чого б то фланговий гравець має відповідати за дії гравців, які мають цементувати центральний плацдарм?.. - прим. Чемпіона) - взаєморозуміння з партнерами було відсутнім. Відзначився невдалим рикошетом під час першої гольової атаки Кельна. Норберт Майєр (наставник Дармштадта, - прим. Чемпіона) все зрозумів, і, поки команди ховались від грози у роздягальні, поміняв цього крайнього захисника..."

Такою ж категоричною була і регіональна німецька газета Echo, яка базується саме у Дармштадті. Це видання оцінку Артему чи Денису не виставило (власне, як і іншим гравцям - така у цього ЗМІ редакційна політика), але на гру Федецького відреагувало жорстко:

"...Правий захисник був постійним фактором нестабільності. Як і партнери по команді, дозволив себе обіграти в епізоді з першим взяттям воріт Дармштадту, свою злість зігнав на супернику та заробив жовту картку на Біттенкурі (на 27-й хвилині). Слабкий виступ гравця призвів до заміни на Сірігу на 57-й хвилині..."

Тарас Романчук. Світлина jagiellonia.pl

У складі клубу польської Екстракласи Ягеллонії з міста Білосток виступають одразу два українці - півзахисники Тарас Романчук і Дмитро Хомченовський. Й обидва стали "винуватцями" перемоги своєї команди у матчі з Гурніком (2:0). Й один, й інший брали активну участь в обох випадках взяття воріт суперника, а Романчук став тим гравцем, який, власне, і забив другий м’яч.

Польський ресурс Sport написав про успіхи обох наших хлопців немало, й ось один з витягів з тексту:

"...Футболісти Гурніка ще не встигли прийти до тями після першого пропущеного голу, а рахунок на табло був уже 2:0. Ягеллонії знову вдалася красива швидка атака. Важливу роль знову зіграв Дмитро Хомченовський. Його прохід з лівого флангу підтримав Пьотр Томашик, а м'яч потрапив до Тараса Романчука, який легко забив у ворота Сергіуша Прусака..."

Коментарі ()