Головне

Суперкубок УЄФА. Реал Мадрид - Севілья 3:2. Другий титул "вершкових" під керівництвом Зідана

10.08.2016 00:40 12064 0
Суперкубок УЄФА. Реал Мадрид - Севілья 3:2. Другий титул "вершкових" під керівництвом Зідана

Лише роки тому андалусійці вже зустрічалися з Реалом і поступилися 0:2, а в минулому сезоні вони були биті вже Барселоною 4:5. Взагалі Севілья вже в п'ятий раз зіграла в матчі за Суперкубок, але поки виграти команді вдалося лише раз. Невтішна традиція продовжилася і в цьогорічному розіграші - знову поразка, цього разу знову від Реала.

В остаточний список футболістів мадридського клубу, як і очікувалося, не потрапив лідер команди Кріштіану Роналду, який продовжує відновлюватися від пошкодження коліна. Крім того, проти Севільї не зіграли три інших ключових виконавця "бланкос" зразка минулого сезону - центрбек Пепе, опорний хавбек Тоні Кроос, а також вінгер Гарет Бейл.  У запасі були таки виконавці як Лука Модрич та Карім Бензема.

Склад Реала відверто був експерементальним. У свою чергу Севіля, оновлена Севілья, буда у бойовоу складі, хоча (після розпродажу кістяка команди), серйозні зміни кидалися в очі. Перші хвилин 15 команди зовсім нічого не показали, Реал на правах фаворита більше володів м'ячем, ну і створив кілька напівмоментів, хоче Севілья у захисті доволі непогано виглядала, але Реал на гол таки награв, коли на 21-й хвилині Асенсіо просто філігранно пробив з дальньої відстані точно в 9-тку воріт Ріко - без шансів для голкіпера.

Цей гол потрібно було бачити...Світлина УЄФА

Після голу мадридський клуб віддав ініціативу супернику, за що у підсумку поплатився. Так, новачок Севільї Франк Васкес віддав класну передачу на Маріано Феррейру, який запустив м'яч на трибуни.  Після такого "тринькання" у виконанні партнерів сам Франко вирішив взяти ініціативу у свої ноги і за 4 хвилини до завершення першого тайму рахунок зрівняв: помітно було, що Реал вже думками у роздягальні був, але відбулася серія рикошетів у карному, у підсумку Вітоло просто нормально не зміг обробити м'яч, а Васкес вирішив не чекати та увігнав м'яча у дальній кут воріт замість партнера по команді. Більше голів у першій 45-хвилинці команди не забили.

Другий тайм Севілья почала трохи краще, якщо у першому таймі команда Сампаолі нервово віддавала м'яч супернику, то у другому вирішила сама провести гру в атаці, втім, голкіпер Реала Касілья особливої роботи не мав. На 55-й хвилині Реал зрозумів, що потрібно забивати другий гол. Зрозумів це і автор першого голу Асенсіо, який класно пройшов лівим флангом, уникнувши офсайду, викотив у центрі на Іско, то на замаху убрав захисника і пробив у дальній кут - тут на заваді були два захисника Севільї, які перевели м'яч на кутовий.

Після цього пішов ряд замін від обох тренерів, у Севільї вийшов українець Євген Коноплянка - 67 хвилина, і вже через 5 хвилин Євген вивів свою команду вперед! Рамос сфолив проти Вітоло і арбітр показав на точку: Коноплянка холоднокровно реалізував 11-метровий. Тут не витримати нерви Касільї від "дреботіння" українця перед ударом, у підсумку зарано він звалився він у лівий від себе кут, а Коно пробив у протилежний.

Коноплянка забив, втім, команду не врятував. Світлина УЄФА

Пропущений гол змусив Реал перехопити ініціативу назад. Так, на 81-й хвилині Карвахаль увірвався в штрафну Севільї та з гострого кута не зміг прошити Ріко, заробивши кутовий.  За хвилину Серхіо Ріко довелося вийти з воріт, щоб зірвати контратаку суперника. Потім Хамес розкішною подачею знайшов на ударній позиції Бензема, якому не дозволили пробити. А ось капітан "вершкових" Рамос лише на 3-й доданій таки зумів врятувати свою команду, забивши красивий гол головою.

Матч перейшов у додані 30 хвилин, на протязі яких Севілья лише захищалася. Нервозність і втома дали про себе вже на 3-й хвлині, коли другу жовту отримав Колодзейчак. Граючи у меншості Севілья всією командо сіла у захист, а Реал продовжував насідати. Кілька разів рятував свою команду Ріко, трохи не вистачило влучності Модричу.  На 99-й хвилині Рамос таки увігнав м'яч у сітку воріт суперника, але зробив це порушуючи правила - арбітр гол не зарахував.

Карвахаль вирішив все зробити сам. Світлина УЄФА

Жах продовжився на старті другої 15-хвилинки,коли Ріко дивом врятував команду від удару впритул від Хамеса. Трохи згодом голкіпер Севільї нівелював загрозу після удару Лукаса Васкеса.  Севілья трималася, намагалася, але за хвилину до серії пенальті Реал таки довів справу до логічного завершення: тут помилився Коноплянка, який хотів організувати швидку контратаку - в результаті Карвахаль видряпав у українця м'яч та пронісся по діагоналі від краю центральної лінії до карного та зовнішньою стороною стопи відправив м'яч повз Ріко.

Севілья так і не змогла нічим відповісти. У підсумку Реал довів справу до перемоги, та виграв свій третій Суперкубок УЄФА в історії. Це було доказом, що Реал здатний вигравати і без лідерів... А ось Севільї та Коноплянці побажаємо вдалих виступів у майбутньому, адже на оновлену та непередбачувану команду чекає чемпіонат Іспанії та груповий етап Ліги Чемпіонів.

Коментарі ()