Головне

Нові розбірки Динамо й Шахтаря та бенефіс Богданова. Підсумки 7-го туру УПЛ

12.09.2016 15:04 3374 0
Нові розбірки Динамо й Шахтаря та бенефіс Богданова. Підсумки 7-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу в шести матчах було забито 14 голів. Глядачі стали свідками чотирьох перемог та двох нічиїх. Цікаво, що гості в сьомому турі не перемагали. Левову частку уваги вболівальників прикув, звісно ж, матч між донецьким Шахтарем та київським Динамо. Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками сьомого ігрового кола очкова різниця між командою, яка обіймає третю позицію, й клубом, який розташувався на четвертому місці, зменшилася. Оскільки луганська Зоря втратила очки в матчі зі Сталлю з Кам’янського, а полтавська Ворскла перемогла луцьку Волинь, то й дистанція між командами скоротилася до двох балів. Не можна не сказати, що підопічні Юрія Вернибуда, яким невдовзі належить взяти старт у груповому раунді Ліги Європи, втрачають залікові бали другий тур поспіль. А от полтавці, навпаки, після перемоги над Динамо здолали ще й Волинь, й подовжили свою безпрограшну серію вже до п’яти матчів.

Матч туру

Протистояння донецького Шахтаря та діючого чемпіона країни, київського Динамо, очікувано затьмарило інші поєдинки туру, що минув. Нічийний результат матчу в цілому не відповідав подіям на полі – команда Пауло Фонсеки створила більшу кількість небезпечних моментів біля воріт суперника. Втім, до реальної загрози володіння Олександра Шовковського справа доходила зрідка, то ж киян можна похвалити за гарний футбол біля своїх воріт. Однак такий аспект, як перехід з оборони в атаку, в другій половині матчу в столичного клубу, м’яко кажучи, "накульгував". Арбітр матчу з Харкова Анатолій Абдула відпрацював в цілому на тверду "4", не рахуючи епізодів з непризначеним пенальті у ворота Динамо в моменті з відвертою грою рукою Домагоя Віди та грубощами гравців Шахтаря. Усе це, чомусь, залишилося представником Феміди непоміченим й викликало незадоволення обох сторін.

Світлина ФК Шахтар

Команда туру
Футболісти одеського Чорноморця заслужили не просто уваги пишучої братії та позитивних оцінок, а справжнісіньких оплесків! У сьомому турі "Моряки" здобули вже четверту поспіль перемогу й закріпилися на п’ятому місці в таблиці про ранги. Наразі саме на рахунку "чорно-синіх" – найдовша виграшна серія в вищій лізі чемпіонату України. Цікаво, що в чотирьох переможних іграх "Моряки" не пропустили жодного м’яча, а три поспіль останні матчі закінчувалися з рахунком 1:0 на користь команди тренера Олександра Бабича! Наступним суперником одеситів будуть львівські Карпати, поєдинок відбудеться у Львові.

Антигерой туру

У сьомому ігровому колі "улюбленцем" пані Вдачі став захисник Олександрії Андрій Гітченко. Між його клубом та одеським Чорноморцем протягом усього матчу команд в Південній Пальмірі точилася запекла боротьба – зустрічалися рівні суперники. Однак в одній з атак одеситів на ворота суперника Гітченко опинився в непотрібному місці в непотрібний час. Простріл Владислава Калитвинцева з правого флангу атаки Чорноморця підтримав його партнер по команді, який переправив м’яча у напрямку вздовж лінії воріт суперника. На цій самій лінії сфера "заплуталась" в ногах Гітченка, й м’яч перетнув лінію саме від Андрія…

Ювіляр туру

У матчі з донецьким Шахтарем хавбек київського Динамо Андрій Ярмоленко провів 200-й матч у вищому дивізіоні чемпіонату України (усі – в складі "біло-синіх"). Символічно, що гра припала на протистояння з одним із двох найбільш принципових супротивників клубу в його багатій та славній історії. У поєдинку з "Кротами" Ярмоленко відіграв увесь матч, і був одним із кращих у складі своєї команди. Андрій багато відпрацьовував у захисті, що дозволило киянам звести нанівець більшість починань суперника на його лівому фланзі. Сам Ярмоленко командними діями Динамо лишився незадоволений й наголосив на тому, що "біло-сині" так грати не повинні.

Цитата туру

По закінченні матчу між полтавською Ворсклою та луцькою Волинню головний тренер "Хрестоносців" Віталій Кварцяний не стримував емоцій в коментарі одному з телеканалів: "…Хто я такий, що ви всі за мною скучаєте? Ви, журналісти телеканалу… поставили 15 камер і спостерігаєте за мною протягом усього матчу. Я що, дурник якийсь? Хто я вам такий? Та пішли ви всі..."

Богданов видав справжній клас

Гравець туру

Хавбек донецького Олімпіка Андрій Богданов матч проти дніпропетровського Дніпра пам’ятатиме як один з кращих у своїй кар’єрі. Колишній півзахисник київського Динамо та харківського Металіста зумів розписатися у воротах суперника аж тричі! Варто визнати, що перший та другий м’ячі хавбек може "розділити" з голкіпером Дніпра Денисом Шеліховим – "співавторство" з останнім зумовлено жахливими помилками воротаря. Таким чином, Богданов забив свої перші голи в поточному сезоні.

Гол туру

Узбецький легіонер полтавської Ворскли Санжар Турсунов забив кращий, на нашу думку, гол туру, що минув. Не так давно Санжар повернувся в команду Василя Сачка, а в матчі з Волинню забив перший м’яч після того, як увійшов у ту ж саму річку вдруге. Взяття воріт луцького клубу виявилося воістину розкішним! Турсунов готувався до виконання стандартного положення біля воріт суперника на лівому краю неподалік від штрафного майданчика. Санжар наважився на удар у дальній кут володінь Артема Кичака, й пробив ідеально! Таким чином, Турсунов забив вже дев’ятий м’яч у футболці полтавського клубу.

Коментарі ()