Головне

Ліга Європи. 1-й тур. Зоря - Фенербахче 1:1. Вернидуб здивував Адвоката

15.09.2016 23:10 13976 0
Ліга Європи. 1-й тур. Зоря - Фенербахче 1:1. Вернидуб здивував Адвоката

Наставник Зорі Юрій Вернидуб довів, що він своє тренерське слово тримає. Напередодні тренер заявив, що його команда здивує Фенербахче, і Зоря здивувала. І не просто здивувала, а ледь не набрала три очки. І якби не компенсовані арбітром три хвилини до трьох компенсованих, туркам довелося б їхати додому у більш засмученому настрої.

Однак, незважаючи на те, що результат гри трохи не той, якого всі хотіли, тут варто зазначити, що ще напередодні якби хтось сказав про нічию Зорі у стартовому матчі - цей результат був би більш ніж позитивним. Однак, сьогодні Зоря переграла свого суперника повністю, а тому втрачена перемога виглядає більш прикро.

Команда Вернидуба дуже потужно розпочала, і вже в першій атаці Петряку трохи не вистачило, щоб відкрити рахунок. Український клуб грамотно і організовано діяв у обороні, надійно грав у центрі поля, постійно пресингуючи суперника. Загалом, більшу частину ігрового часу луганчани грали першим номером, а турки тримали оборону.

Світлина ФК Фенербахче

Ну а гол, який Гречишкін забив на початку другого тайму, а також комбінація, з якої він прийшов, варті окремих оплесків. Українець розрядив справжню гармату, й у голкіпера турецького клубу шансів у цьому епізоді практично не було.

Зоря після цього не сіла в оборону, а намагалася і далі гнути свою лінію. Однак, сили ближче до кінця матчу почали залишати футболістів, і Вернибуду довелося вносити певні корективи в гру команди. Так, на поле вийшов Пауліньо замість Петряка, Опанасенко замінив Любеновича, а Гордієнко поміняв Кулача.

Було зрозуміло, що турки наприкінці підуть на штурм, і Зоря готувалася оборонятися. І робила це команда Вернидуба чітко та організовано, фактично не даючи більш досвідченим єврокубковим бійцям Фенербахче шансів на успіх. Однак, брак цього самого досвіду у Зорі і зіграв свою роль у підсумковому результаті.

Світлина ФК Фенербахче

Не обійшлося також без суддівської "допомоги". Рефері додав три хвилини, однак через півтори хвилини після закінчення доданого часу замість фінального свистка поставив у ворота Зорі небезпечний стандарт. У підсумку, команди переграли не три, а шість хвилин, і в останній з атак К'єр забив після удару з прикрим для Шевченка рикошетом.

Зоря була дуже близька до перемоги в своєму дебютному матчі в груповому етапі. Але в свій актив команда Вернидуба запише лише одне очко. Хоча, відверто, луганська команда показала справжній характер, кращу гру і заслуговувала на перемогу більше суперника.

Коментарі ()