Головне

Хомченовський і Кравець показують клас. Огляд зарубіжної преси за вихідні

13.09.2016 18:14 3515 0
Хомченовський і Кравець показують клас. Огляд зарубіжної преси за вихідні

Українці в європейських першостях знову заявляють про себе у повен голос. Цього разу найгучніше наших співвітчизників було чутно у чемпіонатах Іспанії та Польщі.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Колишній півзахисник Дніпра Євген Коноплянка дебютував у складі Шальке з Гельзенкірхена. І нехай команда Євгена поступилася флагману німецького футболу Баварії з рахунком 0:2, в цілому, Коноплянка каші не зіпсував. Євген провів на полі 55 хвилин, після чого був змінений на швейцарського нападника Бриля Емболо.

Регіональне суспільно-політичне видання Ruhr Nachrichten згадує про нашого футболіста в контексті дій усіх новачків команди: "...Бенталеб, Коноплянка, Стамбулі та Баба - нові гравці Шальке, які у матчі з Баварією мали можливість проявити себе з перших хвилин. Варто сказати, що протягом тривалого часу найкращим серед партнерів по команді був Настасич. Для серба це був матч, який, незважаючи на поразку, буде хорошим і великим досвідом... Якщо лівий захисник Абдул Рахман Баба провів не кращий матч, то Набіль Бенталеб, Бенжамен Стамбулі та вінгер Євген Коноплянка на полі не загубились і переконали публіку, що будуть сприяти загостренню конкурентної боротьби всередині колективу..."

Один з найбільш популярних ресурсів країни Фрідріха Шиллера через свій спортивний відділ, а мова про Sportbild, Євгена і похвалив, і приховано "пожурив": "...Український хавбек Євген Коноплянка сподобався своїми швидкими переміщеннями по полю. На 38-й хвилині українець ледь не організував небезпеку біля воріт суперника. Після красивого сольного проходу Баба Коноплянка виконував подачу з флангу, проте воротарю Баварії Мануелю Нойєру хвилюватися не довелося - спроби вінгера були неточними й невдалими..."

Звернемося і до авторитетного статистичного порталу WhoScored. Аналітики цього ресурсу Коноплянці за матч проти Баварії виставили бал, еквівалентний 6.32. Це не найгірша, проте й не краща оцінка у команді - загалом гру Євгена оцінили як "середнього рівня користі".

 

Уже в першому матчі за новий клуб порадував результативною грою півзахисник Андрій Тотовицький. Орендований у донецького Шахтаря, гравець бельгійського Кортрейка відзначився результативною передачею у матчі з Вестерло (перемога команди Тотовицького 4:1). Андрій грав аж до 62-ої хвилини, а гольову передачу віддав на 16-й. Гра як Тотовицького, так і іншого нашого "бельгійця" Романа Безуса не залишилася поза увагою провідних бельгійських спортивних ЗМІ.

Так, Sport та Sporza не оминули увагою вдали дебют Тотовицького, а також зазначили, що Безус побічно є "винним" у тому, що його Сент-Трюйден програв Мехелену з рахунком 0:2 (Безус провів на полі 81-у хвилину). Справа в тому, що Роман не використав убивчий момент на 79-й хвилині матчу, коли з лінії штрафного майданчика "зацідив" у голкіпера команди суперника. У наступній атаці суперник рахунок подвоїв...

А от Сергій Болбат з його Локереном у фокусі уваги журналістів не був. Вочевидь, причиною тому поразка його команди від Гента 0:3...

Дмитро Хомченовський

А от хто черговий календарний матч може записати собі в актив, так це хавбек польської Ягеллонії, колишній футболіст луганської Зорі Дмитро Хомченовський. Його команда переграла суперника з гучним іменем (мова про краківську Віслу) з рахунком 2:1. Один з м’ячів Ягеллонії - в активі нашого співвітчизника.

Sport не забув про нашого Дмитра у коментарі до матчу: "...Те, що Ягеллонії не вдалося у дебюті матчу, вдалося втілити у життя вже на 12-й хвилині. Яцек Горськи віддав м'яча на правий фланг, де на "круглого" чекав Гриб, а вже Рафал виконав навіс точно на голову Дмитра Хомченовського. Удар українця був не надто сильний, але сфера опинилася у сітці. У цій ситуації не кращим чином зіграли футболісти Вісли. Бобан Йович дав себе перестрибнути та помилився позиційно. М'яч пролетів через руки Міхала Міскевича - це помилка голкіпера. Не кращим чином діяли також Річард Гужмій, а також Мацей Садлок..."

Окрім того, видання прокоментувало також і гру одноклубника Хомченовського, також півзахисника Тараса Романчука: "...Тарас Романчук грав дуже добре. Цей хлопець зробив усе, щоб забити гол у ворота суперника, проте вдача цього разу відвернулася від нього..."

 

Однак найбільшу порцію оплесків заслужено зібрав нападник Артем Кравець. Орендований у київського Динамо, форвард іспанської Гранади провів перший матч у складі нового клубу так, як належить, себто - почав із забитого голу у ворота суперника (втім, Гранада свій матч Ейбару програла - 1:2). Вдалі дії Артема не пройшли повз увагу провідних видань країни.

Так, Marca прокоментувала звершення нашого форварда досить стримано: "...Гол, який дозволив зробити рахунок нічийним, записав у свій актив Артем Кравець. Голкіпер Ейбара ще не встиг оговтатися після удару Есекьєля Понсе, як тут його чекала неприємність від іншого виконавця Гранади. Удар українського форварда був класним і точним..."

Кореспонденти AS були не менш лаконічними: "...Голкіпер Гранади Очоа зробив усе, щоби його команда пішла з поля у хорошому гуморі. Проте слабка реалізація партнерів по команді, не вельми впевнена гра Понсе та промахи в обороні коштували Гранаді очок у матчі. Гол Кравця був гарним і приємним для вболівальників, проте нічию втримати не вдалося..."

Коментарі ()