Головне

Суркіс намагається впливати на вибори президента УЄФА

14.09.2016 11:34 6851 0
Віце-президент УЄФА та почесний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс намагається вплинути на вибори президента УЄФА, що пройдуть 14 вересня в Афінах.

За сприяння своїх зв`язків Григорій Суркіс намагався донести до послів України в різних країнах думку, що Україна буде голосувати на виборах президента УЄФА за іспанця Анхеля Марія Вільяра. Саме цю позицію посли мали донести до представників футбольних організацій країн, де вони працюють. 

Про це дізнались в Адміністрації Президента України, після скарги від самих дипломатів. В АП офіційно попередили усіх послів не втручатися у процес виборів Президента УЄФА. Також ця інформація стала темою номер один у афінських кулуарах на Конгресі УЄФА, що у ці хвилини проходить в Афінах. 
Григорій Суркіс
Зазначимо, що пізніше Анхеля Марія Вільяра зняв свою кандидатуру на виборах президента УЄФА. Однією з причин такого вчинку називають резонанс, викликаний тиском на делегатів конгресу.

Після зняття з перегонів Анхеля Марії Вільяра Суркіс вирішив поставити на голландця Міхаеля ван Праага. 

На офіційних зустрічах в Афінах Суркіс лобіює через свої важелі впливу саме голландця на посаду президента УЄФА.  Як зазначає джерело Чемпіона, у ФФУ на виборах президента УЄФА збираються підтримати словенця Александра Чеферіна, а не голандця ван Праага. 

Нагадаємо, що колишній очільник УЄФА Мішель Платіні був відсторонений від футболу на шість років. 
Коментарі ()