Головне

Ліга Європи. 1-й тур. Коньяспор - Шахтар 0:1. "Гірники" беруть Конью на класі

16.09.2016 00:32 13541 0
Ліга Європи. 1-й тур. Коньяспор - Шахтар 0:1. "Гірники" беруть Конью на класі

Від донецького Шахтаря у матчі 1-го туру Ліги Європи проти дебютанта єврокубків - Коньяспора - очікували, звичайно ж, перемоги. Все ж таки клас "гірників" є на голову, якщо не на дві, вищий, аніж у бронзового призера чемпіонату Туреччини минулого сезону. Власне, так і сталося. Підопічні Паулу Фонсеки просиділи на воротах суперників увесь матч, забивши потрібний гол у завершальному відрізку матчу.

Хоча починалося все не так весело для гостей. Так, вони заволоділи ініціативою з перших хвилин, але на 10-ій хвилині Коньяспор заробив право на штрафний удар поблизу володінь П'ятова. Алі Чамдали виграв верхову боротьбу та головою пробив після навісу. І тільки стійка допомогла Шахтарю, прийнявши на себе м'яч. Далі Вукович з гострого кута намагався добити, але це вийшло у нього дуже невдало.

Світлина ФК Шахтар

Забігаючи наперед, зазначимо, що це був єдиний момент турецького клубу за весь поєдинок. Надалі на полі домінувала лише одна команда - віце-чемпіон України. Але Айкут Коджаман побудував такі оборонні редути, що "гірники" ніяк не могли підібрати до них ключик. Володіння м'ячем доходило до 73% проти 27%, проте це не давало результату.

"Помаранчево-чорні" діяли, так би мовити, "по-гандбольному", перепасовуючись з флангу на фланг, адже досить швидко, після кількох поданих кутових, українські футболісти зрозуміли, що виграти "другий поверх" у гравців Коньяспора у цей вечір буде непросто. Не проходили і фірмові швидкі комбінації, до яких ми звикли у чемпіонаті України. Тому доводилося робити ставку на дальні удари, з якими справлявся Серкан Киринтили.

Світлина ФК Шахтар

Про другий тайм писати багато не доводиться, адже Коньяспор із самого його початку став на власній половині. З тією відмінністю, що вже не було так багато ударів здалеку. Марлос, Бернард, Ісмаїлі та Бутко намагалися розтягнути захист господарів, але ті діяли чітко та впевнено.

І Паулу Фонсека вирішив, що так далі тривати не може. Він випустив Тайсона, який досить швидко організував гол, вивівши Бутка на оперативний простір. Богдан прийняв м'яч і навісив точно на дальню стійку на голову Феррейрі. Нехай турки кричать, що Факундо перебував в офсайді, та це вже не змінить факту взяття воріт.

У ті хвилини, що залишалися до фінального свистка, Коньяспор спробував пошукати щастя попереду. Однак знайти його не зміг. Щоб ви розуміли, перший і єдиний кутовий господарі заробили лише на 89-ій хвилині. "Гірники" особливо вже не поспішали, адже завдання-мінімум було виконане. Фонсека замінами остаточно збив темп гри, і Шахтар вивіз з Коньї нелегкі, та все ж повністю заслужені три очки.

Коментарі ()