Головне

Суперники українських клубів у єврокубках. Знайомтесь, Коньяспор

15.09.2016 15:30 1172 0
Суперники українських клубів у єврокубках. Знайомтесь, Коньяспор

Чемпіон пропонує своїм читачам ознайомитися з першим суперником донецького Шахтаря у Лізі Чемпіонів-2016/17. Цим супротивником стане турецький клуб Коньяспор. Саме з третьою командою Туреччини віце-чемпіон України позмагається у нинішньому сезоні у груповому етапі єврокубка.

Коньяспор: Історія та назва

Коньяспор - турецький клуб з міста Конья. В оригіналі назва колективу звучить як Konyaspor Kulubu. Історія цієї команди розпочинається з 1922-го року. За цей час відбулося багато різних подій в житті клуба, і декілька разів він навіть був на межі зникнення.

Назву Коньяспор команда отримала в 1965-му році: саме тоді три клуби Чіментоспор, Сельчукспор і Мерамспор об'єдналися. Але команда не грала у еліті, виступаючи переважно в нижчих дивізіонах. А в 1981-му році команда об'єдналася з Конья Ідманюрду, після чого і почалася новітня її історія.

У 1988-м році орли змогли пробитися в еліту турецького футболу, також в цьому сезоні Коньяспор дійшов до півфіналу кубка країни, а в сезоні 1989/90 зелено білі зайняли сьоме місце в чемпіонаті.

Це досягнення їм також вдалося повторити в сезоні 2005/06. А от новий свій рекорд орли встановили в сезоні 2015/16, фінішувавши в турецькій Суперлізі на третій сходинці.

 

Коньяспор: форма та стадіон

Форма Коньяспора виконана в традиційних біло-зелених кольорах. Футболки домашнього комплекту виконані в біло-зелених вертикальних смугах, а гостьового - білого кольору з темно-зеленими трикутниками.

Свої поєдинки команда проводить на стадіоні Конья, який був побудований в 2014-м році. Ця арена є частиною комплексу споруд, які планують збудувати в Олімпійському селищі міста Конья.

На своїх трибунах арена може прийняти 42276 уболівальників. Додамо, що саме на цій арені збірна Туреччини буде приймати українську команду у відборі на ЧС-2018.

Коньяспор: виступи у єврокубках

В нинішньому сезоні Коньяспор дебютує в єврокубках. До цього команда ніколи не виступала на міжнародній арені.

Коньяспор: відносини з українськими командами

Також Коньяспор ще жодного разу не грав з командами з України.

Айкут Коджаман

Коньяспор: тренер

З 2014-го року Коньяспор очолює турецький фахівець Айкут Коджаман. Свою кар'єру цей спеціаліст розпочав у 2000 році. За цей час він встиг попрацювати з такими місцевими командами, як Істанбулспор, Матарьяспор, Коньяспор в сезоні 2005-06, Анкараспор та Фенербахче.

Якщо говорити про досягнення цього наставника, то в сезоні 2010/11 він став чемпіоном Туреччини з Фенербахче, а також з цим клубом виграв кубок країни в 2012 і 2013 роках. Крім того, є у цього наставника і досвід виступу у Лізі чемпіонів, правда, без особливих успіхів.

Коньяспор: склад і лідери

Головний козир турецького клубу - гра другим номером. І саме для цієї тактики у команди є молоді швидкісні півзахисники. Лідером цієї ланки можна вважати 24-річного вінгера Омара Алі Шахінера, який дуже часто "тягне" команду.

В обороні у турків все класично. Тренерський штаб робить ставку на чотирьох досвідчених захисників, де в центрі діють габаритні Алі Туран и Ягош Вукович, а на флангах грають більш швидкісні Баррі Дуглас и Нейч Шкубич.

Основна ударна сила команди - досвідчений 33-річний нападник Діматар Рангелов і 22-річний Ріяд Баїч. Також варто відзначити, що Коньяспор не грає по одній конкретній тактичній схемі, а тренерський штаб намагається підлаштуватися під конкретного суперника.

 

Коньяспор - Шахтар: прогнози букмекерів

В грі турецького клуба проти Шахтаря букмекерські контори не дуже вірять в орлів. Так, авторитетна William Hill на перемогу господарів виставила коефіцієнт 4.80, в той час, як перемога гірників оцінюється в 1.75, а нічийний результат - в 3.60.

Коньяспор - Шахтар: прогноз від Чемпіона

Коньяспор - міцна тренерська команда, яка відзначається своєю швидкістю, вмінню грати на контратаках і бійцівськими якостями. На своєму полі орли проводять поєдинки досить сильно, тому очікувати легкої прогулянки в Конью українській команді не варто.

При цьому, відсутність єврокубкового досвіді турецького клубу може зіграти в цій зустрічі вирішальну роль. Наш прогноз - перемога донецького Шахтаря в один м'яч.

Коментарі ()