Головне

Як Зоря та Шахтар Туреччину дивували. Огляд іноземної преси після матчів Ліги Європи

16.09.2016 16:37 3964 0
Як Зоря та Шахтар Туреччину дивували. Огляд іноземної преси після матчів Ліги Європи

Кількох секунд не вистачило луганській Зорі, щоби перемогти грізного опонента в обличчі стамбульського Фенербахче.

А от Шахтар, не докладаючи надзвичайних зусиль, досяг перемоги у протистоянні з іншим турецьким постпредом.

Чемпіон звернувся до публікацій турецьких ЗМІ, які дали свою оцінку баталіям українських та "османських" клубів.

Суспільно-політичне видання Haberturk наголошує на тому, що нічия в Одесі отримала життя, у першу чергу, через невдалі кроки наставника гостей.

"...Дік Адвокат більше не витрачає часу та зусиль на тактичну побудову 4-4-2. Ми знаємо, що 4-4-2 - це досить універсальна схема, проте вона підходить не всім командам. Безумовно, треба прагнути до того, щоб твій колектив являв собою потужну пружину, яка буде розжиматися у моменти, коли це потрібно. Чи побачили ми це у матчі з українцями?.. Ні. І це - "заслуга" Діка Адвоката... У матчі в гостях на Фенербахче, схоже, згубно подіяв статус суперника. Задавалось би, Зоря не є клубом із гучним іменем, проте ця команда зіграла більш ніж гідно. Варто відзначити й трибуни, які підтримували свій клуб з першої до останньої хвилини..."

А от що написали журналісти цього ж таки ЗМІ, Haberturk, про матч донецького Шахтаря з Коньяспором.

"...Коньяспор проводив свій перший в історії матч у Лізі Європи. Його суперником був потужний опонент - донецький Шахтар. Гості здобули перемогу завдяки голу Факундо Феррейри, коли Богдан Бутко виконав класну подачу на свого нападника. Однак форвард перебував в офсайді, чого чомусь не помітив австрійський рефері Шьоргенгофер... На фоні суперника команда Айкюта Коджамана виглядала гідно..."

 

Журналісти спеціалізованого спортивного ресурсу Fanatik прогнозовано "пройшлися" по грі Фенербахче в Одесі.

"...У матчі Ліги Європи Фенербахче зіграв з представником України - Зорею. Турецька команда "воскресла" тільки на останніх секундах матчу, коли колектив врятував Сімон K’єр. Протягом всього матчу гра Фенербахче не вражала, як у захисті, так і в атаці, і лише велика вдача допомогла гостям відігратися й уникнути вкрай неприємного результату. У паралельному матчі квартету нідерландський Феєнорд переміг англійський Манчестер Юнайтед, і це говорить про те, що у нашій групі боротьба буде не на жарт... Усе це не відміняє факту вкрай невдалого футболу у виконанні клубу зі Стамбула..."

Думка кореспондентів Fanatik про матч Коньяспора та Шахтаря зводиться до того, що від нашого клубу турецькі акули пера, виявляється, очікували більшого.

"...Турецький клуб поступився своєму опоненту з мінімальним рахунком, проте на поразку не заслуговував. Шахтар був швидший, проте в атаці від українського клубу очікували більш активного футболу. Ми не могли передбачити, що Коньяспор буде так вдало стримувати набіги гостей, при цьому команда Айкута Коджамана не була пасивною і біля воріт суперника. Не варто забувати і про те, що взяття воріт у виконанні Шахтаря було, м’яко кажучи, спірним з точки зору відповідності правилам гри..."

 

Автори іншого спортивного ЗМІ Sporkolik розкритикували гравців і тренерів Фенербахче, і, можливо, самі того не бажаючи, не зайвий раз підкреслили успіх українського колективу.

"...У межах матчу у Лізі Європи Фенербахче врятував ситуацію лише на останніх секундах. У поєдинку із Зорею з Луганська останній удар у матчі приніс команді Діка Адвоката одне очко. Фенербахче не може перемогти вже протягом трьох турів поспіль. Клуб має всього одне очко у Суперлізі, пропускає у кожному матчі та не грає так, як від нього очікували... Гол Гречишкіна став логічним втіленням переваги господарів, які провели матч значно краще, ніж турецька команда. Так, Фенербахче вдалося відігратися, коли забив Сімон К’єр, проте такий підсумок матчу повинен змусити тренерський штаб замислитися над тим, чи правильним шляхом іде команда..."

А от інший свій клуб, а мова про Коньяспор, кореспонденти Sporkolik лише нахвалюють. Незважаючи на те, що той своєму опоненту поступився.

"...Офсайд стає причиною поразки Коньяспора. У першому матчі Ліга Європи з донецьким Шахтарем команда з міста Конья за рівної гри програла своєму опоненту. Не можна сказати, що Коньяспор у чомусь поступався своєму візаві, й очевидно, що команда не заслуговувала на такий невдалий підсумок своїх зусиль. Проте помилка австрійського рефері Шьоргенгофера коштувала господарям гарного настрою..."

 

Одне з найбільш популярних ЗМІ Туреччини суспільно-політичного спрямування, а це Hurriyet, критикує Фенербахче, хвалить Зорю та... плутає елементарні речі.

"...В українському місті Одеса, на стадіоні Чорноморець, відбувся матч між Зорею та Фенербахче. Незважаючи на те, що господарі грали лише на номінально домашньому полі, арена вболівала за Зорю відчутно... Технічний директор Зорі Юрій Вернидуб (мабуть, турецькі колеги проінформовані з приводу реальної посади Вернидуба у клубі з Луганську вельми погано, - прим. Чемпіона) подякував своїй команді, незважаючи на втрачену перемогу. Йому є чим пишатися, адже Зоря провела хороший матч. А от Фенербахче продовжує розчаровувати. Такого невдалого початку сезону годі було чекати: у п’яти останніх матчах на рахунку команди лише одна перемога..."

Про поєдинок за участю іншого турецького клубу журналісти Hurriyet написали наступне.

"...У першому матчі у межах Ліги Європи наш представник Атікер Коньяспор поступився українському клубу з рахунком 0:1, проте міг сподіватися на більше. Команда Айкута Коджамана грала в ЛЄ вперше в історії цього турніру. Вочевидь, результат 42 тисячі уболівальників розчарував, проте Коньяспор докладав усіх зусиль, щоби порадувати Туреччину. Якби не стійка, господарі повели б у рахунку вже у першій половині матчу. Шахтар забив з офсайду, й у цілому, гості не показали чогось надзвичайного..."

Коментарі ()