Головне

Прем'єр-ліга. 8-й тур. Динамо - Зоря 0:1. "ЗоряНі" зазіхання на Лігу Чемпіонів

18.09.2016 22:13 8946 0
Прем'єр-ліга. 8-й тур. Динамо - Зоря 0:1. "ЗоряНі" зазіхання на Лігу Чемпіонів

Луганська Зоря у центральному матчі 8-го туру у напруженій боротьбі здобула дуже важливі три пункти. Водночас, Динамо вже чотири матчі без перемог, і, здається, вболівальники вже мають повне право запитувати у головного тренера, що відбувається з командою...

Кияни підійшли до цього матчу не в оптимальному складі. Травмувася Ярмоленко, а Сидорчук і Мораєс пропускали гру через перебір жовтих карток. У Зорі зі складом проблем не було, тільки Петряк не потрапив в основний склад і залишився на лавці запасних. Можливо, це був хід конем від Юрія Вернидуба.

 

Команди розпочали гру досить активно і без розвідки. Перший гольовий момент створили гравці Динамо. Буяльський мав нагоду відкрити рахунок, але м’яч полетів поряд зі стійкою. Луганці з відповіддю не забарилися. Соболь опинився сам перед воротами, але не наважився бити одразу, а переклавши "шкіряного" під праву ногу, вдарив не дуже сильно. І Шовковський на пару зі стійкою "перевели" м’яч на кутовий.

У подальшому команди намагались щось створювати попереду, але переважніше захисники грали більш ефективно, ніж гравці групи атаки.

У другому таймі Вернидуб одразу ж випустив Петряка, і лівий фланг атаки Зорі запрацював на повну. Луганці спромоглися створити декілька напівмоментів завдяки Івану, та чогось справді небезпечного біля воріт Шовковського не було.

Динамо, крім дальніх ударів, нічим не запам’яталося. Більше всіх виділявся Циганков. Напевно, єдиний у складі "динамівців", хто не боявся брати на себе ініціативу й обігрувати опонентів один в один.  

 

Динамо пішло великими силами вперед, однак створити щось суттєве біля воріт Шевченка так і не змогло. Гра йшла до логічних нулів. Та на останніх секундах матчу Петряк вкотре втік по своєму флангу та віддав філігранну передачу на Опанасенка, який одним дотиком прийняв м’яч, а другим перекинув Шовковського - 0:1. Де у цей момент був захист киян, ще те питання...

Таким чином, луганська Зоря  вийшла на чисте друге  місце, а "динамівці" віддаляються від Шахтаря, який здобув перемогу у паралельному матчі у Полтаві, вже на шість пунктів. І над Сергієм Ребровим починають збиратися хмари...

Коментарі ()