Українська правда

ФФУ розглянула методичні аспекти покращення підготовки збірних, арбітрів та тренерів

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2016, 19:02

Науково-методична рада Федерації футболу України на своєму засіданні 16 вересня за присутності перших віце-президентів ФФУ Олександра Бандурка та Вадима Костюченка розглянула та прийняла низку програм, спрямованих на покращення підготовки тренерів, збірних команд та арбітрів.

Ці документи після погодження Науково-методичною радою направлені на затвердження Виконкомом ФФУ.

Під час наради Олександр Бандурко підкреслив важливість спадкоємності в роботі Федерації футболу України, адже після майже чотирьохрічної перерви Науково-методична Рада ФФУ відновила свою роботу.

Науково-методична рада розглянула та затвердила Програму "С"-диплому ФФУ та Програму щодо подовження терміну дії "С"-ліцензії ФФУ, а також інструкції щодо викладання цих програм у регіональних федераціях футболу.

Розгляду цих питань передувала робота з аналізу діючих програм підготовки тренерів.

На прикладі діяльності регіональних федерацій футболу було проведено узагальнення методичної інформації, визначені шляхи удосконалення обліку тренерів з "С"-дипломами ФФУ.

Програму "С"-диплому ФФУ було узгоджено з Тренерською конвенцією УЄФА, а саме було вирішено ввести обов’язкову вимогу щодо 1 року тренерського року та практики між отриманням "С"-диплому ФФУ, "В"-диплому, "А"-диплому та PRO-диплому УЄФА.

Також сформовано лекторську групу з 18 спеціалістів, які будуть брати участь у підготовці тренерів та надавати методичну допомогу регіональним федераціям.

Заплановано видання методичного посібника "Терміни футболу".

Окремо розглядалося важливе питання про наукове-методичне супроводження роботи збірних команд України. Також була приділена увага роботі психологів у збірних, пише прес-служба ФФУ.

Під час засідання ради також виступив директор Національної школи футбольного арбітра Ігор Іщенко, який доповів про організацію та навчання арбітрів.