Головне

Антирекорд Динамо і ювілей Ротаня. Підсумки 8-го туру УПЛ

20.09.2016 11:10 3297 0
Антирекорд Динамо і ювілей Ротаня. Підсумки 8-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито десять голів. Глядачі стали свідками чотирьох перемог та двох нічиїх. Цікаво, що господарі у восьмому турі не перемагали (тоді як у попередньому ігровому колі не перемагали гості).

Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між луганською Зорею та київським Динамо.

Сенсації, казуси, скандали й емоції - це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше - у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Після того, як київське Динамо та донецький Шахтар закінчили свої матчі з діаметрально протилежним підсумком, у турнірній таблиці чемпіонату України відбулися вагомі зміни. Поступившись черговому опоненту, столичний клуб відстав від віце-чемпіона вже на шість очок. Проте тепер "біло-синім" треба думати вже не про те, як повернути першу сходинку, а про те, як завоювати друге місце! Справа у тому, що тепер ДК відстає від луганської Зорі на один бал і займає вже третє місце.  

Матч туру

Протистояння київського Динамо та луганської Зорі заслужено прикуло увагу великої частини вітчизняних уболівальників. Обидві команди грали після виступів на європейській арені. Команда легенди "біло-синіх" Сергія Реброва вкотре не змогла продемонструвати хороший футбол не тільки з точку зору результату, а бодай вдалу та приємну для своїх уболівальників гру. Мінімальна поразка, якої зазнали кияни, стала логічним підсумком байдужого футболу у виконанні команди на полі.  

Команда туру

За підсумками баталій, що минули, колектив Романа Санжара заслужив найкращих відгуків. Другий тур поспіль донецький Олімпік не просто переграє своїх опонентів, а й забиває при цьому своєму супернику аж три голи! Якщо у минулому ігровому колі хавбек команди Андрій Богданов (про екс-гравця Динамо - нижче) забезпечив успіх свого клубу власноруч, то цього разу півзахисник забив лише раз, а ще два м’ячі - на рахунку його партнерів. Завдяки перемозі над візаві "олімпійці" піднялися вже на четверту позицію. У наступному турі команда Санжара у Сумах зіграє з київським Динамо.

Світлина ФК Ворскла

Ювіляр туру

Хавбек Дніпра Руслан Ротань записав на свій рахунок 350-й матч у вищому дивізіоні чемпіонату України. Із цього солідного числа поєдинків три сотні Руслан зіграв у складі порівняно недавнього фіналіста Ліги Європи. На жаль, партнери порадувати свого капітана вдалою не тільки грою, а й результатом, не змогли. Дніпро програв уже другий матч поспіль (цього разу - кропивницькій Зірці), а підсумком зусиль команди можна назвати, м’яко кажучи, не вельми вдалу гру колективу у захисті.        

Антирекорд туру

Чинний чемпіон України, київське Динамо тепер знову може "похвалитися" чимось на кшталт "ретроспективного досягнення". Справа у тому, що "біло-сині" повторили власний антирекорд, програвши другий домашній матч поспіль. Востаннє два матчі "одразу" на своєму полі "динамівці" супернику програвали ще у жовтні 1997-го року, поступившись спершу донецькому Металургу, а потім і львівським Карпатам. Не треба бути великим розумником, щоб констатувати очевидний факт: кияни переживають потужну кризу.

Цитата туру

Наставник київського Динамо Сергій Ребров не став спростовувати припущення про те, що його може бути звільнено з посади: "...Завдання ставить президент клубу. Моє завдання - перемагати у кожному матчі. Будемо грати на максимальний результат у всіх турнірах, у яких ми беремо участь. Сподіваюся, покращимо якість гри вже у наступному матчі. Будемо продовжувати працювати. Якщо президент скаже мені "Дякую, до побачення", то у мене жодних заперечень не буде, це не проблема. Але я буду працювати до кінця..."

 

Гравець туру

Захисник луганської Зорі Євген Опанасенко став найкращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. На рахунку колишнього бека одеського Чорноморця історичний для "чорно-білих" гол - переможний м’яч у ворота київського Динамо на Олімпійському. Заслуговує увагу не сам факт взяття воріт чергового суперника Луганська у вищому дивізіоні, а те, що Опанасенко забив вітчизняному гранду на останніх секундах і взагалі добіг до "місця призначення", продемонструвавши відмінну фізичну готовність! Наразі це перше взяття воріт суперника Опанасенком у поточному сезоні.

Гол туру

Хавбек донецького Олімпіка Андрій Богданов знову порадував своїх особистих і шанувальників клубу зі східного українського міста результативним ударом. І не просто м’ячем у ворота візаві, а відмінним пострілом, який знову став найкращим у турі! Андрій виконував штрафний удар, і зробив це просто-таки відмінно: Богданову вдався шалений постріл у верхній кут воріт Юрія Паньківа. Наразі Андрій є одним з лідерів у гонці бомбардирів: на рахунку Богданова чотири голи.

Коментарі ()