Головне

Труднощі Коноплянки та вагомий внесок Прийми. Огляд зарубіжної преси за вихідні

21.09.2016 16:44 5652 0
Труднощі Коноплянки та вагомий внесок Прийми. Огляд зарубіжної преси за вихідні

Українські футболісти не залишаються на узбіччі західноєвропейського футбольного життя та беруть активну участь в успіхах і невдачах своїх клубів.

Цього разу гучно заявили про себе наші гравці, які виступають у першостях Польщі й Італії.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор - Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.  

Хавбек збірної України Євген Коноплянка продовжує шукати себе на полі у грі за новий клуб. Третя поспіль поразка "кобальтових" у Бундеслізі 1, цього разу від Герти, вже скоро може коштувати місця на тренерській лаві Маркусу Вайнцирлю, який був одним з ініціаторів запрошення Євгена у Шальке.

Втім, наставнику ще дали шанс у наступному, четвертому турі, який відбувається посеред тижня. Якщо у матчі з Кельном "кнаппен" не виграють, вочевидь, в екс-гравця Дніпра буде новий "трайнер". Поки ж Шальке не набрав жодного очка та плететься у "хвості" таблиці про ранги. Не краще, ніж команда в цілому, грає й один з наших постпредів у Німеччині.

То ж не дивно, що регіональне ЗМІ Ruhr Nachrichten про нашого півзахисника пише, так би мовити, "неохоче" та побіжно: "...Через три дні після переконливої перемоги у Лізі Європи у матчі проти Ніцци наставник команди Маркус Вайнцирль зробив усього одну зміну у стартовому складі його команди: Бріль Емболо був висунутий на місце правого півзахисника, хоча раніше грав центральним нападником. Євген Коноплянка знову залишився у запасі. Українець з’явився на полі саме замість Емболо на початку другого тайму. Євген нерідко тяжів до центру та намагався загострювати гру через численні подачі у штрафний майданчик суперника. Безрезультатно..."

 

Нападники клубів вищого дивізіону іспанської Прімери Артем Кравець і Роман Зозуля, які захищають кольори відповідно Гранади та Бетіса, зустрілися в особистому матчі. Поєдинок "насридів" і "геліополіс" завершився підписанням мирової угоди - колективи забили по два голи. На жаль, у взятті воріт наші хлопці участі не брали. Крім того, і Роман, і Артем провели на полі не так багато часу. Якщо екс-гравець Дніпра вийшов на 15 з лишком хвилин, то Кравцю дісталося ще менше ігрових хвилин - усього п’ять.

Втім, за цей проміжок часу Артем встиг тричі поборотися з візаві у верховій боротьбі. Кожну міні-дуель Кравець програв... Зозуля ж виконав кілька передач з правого краю та намагався грати "глибокого" форварда. То ж не дивно, що всі згадки центральних видань Іспанії про наших нападників звелися до слів про те, що такі-то хлопці вийшли на заміну у хронології гри (серед інших ресурсів, про появу Кравця та Зозулі не забув AS).

Дмитро Хомченовський

Українці у Польщі, а мова про таких наших представників як Дмитро Хомченовський і Тарас Романчук, продовжують приємно дивувати шанувальників клубу вищої ліги країни Екстракласи, Ягеллонії з Бялостока, й усіх місцевих спеціалістів. Ресурс під назвою Sport не вперше захоплюється грою українців, проте насамперед відзначає командний успіх одного з трьох лідерів Екстракласи.

"...Крута гра Ягеллонії. Шльонск був лише "фоном" для успіху гостей...". При цьому видання не шкодує аплодисментів на адресу наших виконавців, зазначаючи, що Дмитро та Роман нині є ледь не фундаментальними виконавцями для тренера команди Міхала Пробержа. Так, за версією цього ЗМІ, Хомченовський не мав собі рівних на лівому краю атаки, а Романчук взагалі може вважатися найкращим гравцем матчу, адже "...цей хлопець встигав усюди - як у відборі м’яча у суперника, так і в атаках на ворота опонента...".

Ось як журналісти видання прокоментували друге взяття воріт Шльонска: "...Романчук розпочав атаку та віддав м'яча на Карла Свідерськи. Молодий нападник не зовсім правильно продовжив атаку і ледь не втратив відмінну нагоду для своєї команди, проте, незважаючи на це, Хомченовський був у потрібному місці у потрібний час. Українця на мить випередив воротар суперника Маріуш Павелек. Втім, голкіперу вдалося відвести загрозу лише на кілька миттєвостей - м’яч у ворота добив Пшемислав Франковськи...".

На щастя, зусилля наших хлопців не пройшли дарма й у сенсі поповнення особистої "скарбнички" успіхів на полі. У доданий до другої половини матчу час Тарас Романчук встановив остаточний результат матчу - 4:0. Ось що про цей момент написав вищезгаданий Sport: "...Команда продовжувала грати на Константіна Вассільєва, якому хотілося забити свій другий гол у матчі. Втім, громадянин Естонії зупинився на позначці "сім голів" у поточному сезоні, а свій гольовий доробок поповнив один з кращих гравців матчу. Остаточний результат матчу у доданий час встановив Тарас Романчук, якого вивели на побачення з голкіпером суперника..."

Василь Прийма (на задньому плані)

Захисник з українським паспортом, який заробляє на хліб в Італії, а це Василь Прийма, продовжує впевнено торувати свій шлях до визнання у країні Алессандро Дель П’єро. Цього разу його клуб, команда, яка грає у Серії В, Фрозіноне, зіграв унічию з одним із фаворитів у боротьбі за право грати у вищій лізі країни, колективом під назвою Карпі (0:0).

Регіональне італійське ЗМІ Тutto Frosinone не просто відзначило гру колишнього гравця донецького Металурга, а й нагородило Василя найвищим, у порівнянні з гравцями обох команд, балом за його старання - оцінка склала 6.5. Характеристика ігрових заслуг Прийми була лаконічною: "...Повністю закрив Лазанью (Кевін Лазанья - провідний нападник Карпі, - прим. Чемпіона), здійснив вирішальне блокування візаві..."

Коментарі ()