Головне

Польський клуб буде судитися з Динамо через виплату по Теодорчику

22.09.2016 10:45 2082 0

Польський клуб Вкра з міста Журомін позивається до київського Динамо.

Суттю претензій поляків до чемпіона України стала невиплата належних Вкрі грошових коштів за перехід нападника Лукаша Теодорчика влітку 2014 року з Леха в Динамо.
Згідно з діючими положеннями ФІФА, при проведенні трансферних угод, клуб, що виховав футболіста, отримує частину коштів по так званому "механізму солідарності".

Теодорчик перейшов в Динамо за 4 млн євро, тому Вкра претендує на свої законні 2,5%, що складає близько 100 тисяч євро. Ця сума практично удвічі перевищує річний бюджет Вкры, тому клуб налаштований серйозно.

Динамо, як пише польська преса, ще з 2014 року обіцяє Вкрі розрахуватися по боргах, але і досі так і не зробило оплати. Тому керівництво і юристи Вкри прийняли рішення поскаржитися у ФІФА на киян, щоб змусити тих виплатити грошовий борг, повідомляє Футбол-Арена.

Крім того, у Вкрі розраховують отримати практично аналогічну суму і за майбутній трансфер Теодорчика.

Польський форвард прекрасно проявив себе в Андерлехте, який орендував його у Динамо, а тому існує висока вірогідність того, що брюссельці вже взимку захочуть викупити контракт гравця за прописані в угоді 5 млн євро.

Нагадаємо, що в Андерлехті Теодорчик забив вже шість голів.

Коментарі ()