Головне

"Повернення" Динамо та рекорд Чорноморця. Підсумки 9-го туру УПЛ

26.09.2016 20:47 2979 0
"Повернення" Динамо та рекорд Чорноморця. Підсумки 9-го туру УПЛ

У черговому турі вищої ліги українського футболу у шести матчах було забито 15 голів. Шанувальники гри №1 стали свідками чотирьох перемог, причому у трьох випадках тріумфаторами вийшли команди, які грали на своєму полі.

Цікаво, що у дев’ятому ігровому колі було зафіксовано два нічийних результати, й обидва матчі завершилися з рахунком 0:0. Левову частку уваги вболівальників прикуло протистояння між донецьким Олімпіком та київським Динамо.

Сенсації, казуси, скандали й емоції – це чемпіонат нашої держави з футболу. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками матчів дев’ятого ігрового кола у чемпіонаті України визначився одноосібний лідер гонки бомбардирів. Завдяки проведеному голу у ворота донецького Олімпіка бразильський нападник київського Динамо Жуніор Мораес забив п’ятий м’яч у ворота суперників та очолив список найвлучніших "снайперів". На рахунку Мораеса п’ять влучних ударів. Найближчими переслідувачами колишнього нападника донецького Металурга є одразу чотири виконавці. В активі Андрія Богданова, Дмитра Хльобаса, Олександра Караваєва та Юрія Коломойця по чотири результативних удари.

Матч туру

Протистояння донецького Олімпіка та київського Динамо вважалося центральним поєдинком туру, що минув. Втім, бою рівних не вийшло. Чинний чемпіон володів перевагою протягом усієї гри та заслужено втілив свої численні моменти біля воріт суперника у чотири забиті м’ячі. Олімпік забити Артуру Рудьку бодай раз не зміг. Таким чином, Динамо перервало відразу кілька невеселих для своїх численних уболівальників серій: кияни не могли здобути перемогу у чемпіонаті протягом трьох матчів, а також пропускали в останніх п’яти іграх.  

Світлина ФК Олександрія

Команда туру

Футбольний клуб Олександрія став найкращим, на нашу думку, клубом туру, що минув. Команда Володимира Шарана переграла львівські Карпати з рахунком 3:2. Це вже третя перемога команди Андрія Запорожана у п’яти матчах. Наразі Олександрія є одним з головних претендентів на місце у Лізі Європи. Після невдалого стартового періоду, коли Олександрія програла три матчі з чотирьох, колишній учасник єврокубку почав демонструвати справді потужний футбол. У наступному турі суперником Олександрії буде Дніпро.    

Антигерой туру

Голкіпер луцької Волині та колишній воротар київського Динамо Артем Кичак провів один з найгірших матчів у своїй кар’єрі. У матчі з донецьким Шахтарем 27-річний страж воріт не тільки відверто "привіз" перший гол у ворота "хрестоносців", коли відбив простріл Богдана Бутка з правого краю штрафного майданчика за лінію своїх воріт, а й не врятував команду в епізодах з іншими голами. Загалом, Кичак провів поєдинок дуже слабко, і заслужено був розкритикований наставником своєї команди.

Світлина ФК Чорноморець

Рекорд туру

Одеський Чорноморець продовжує писати новітню історію клубу. Зігравши 0:0 з Дніпром на своєму полі, "моряки" не пропускають вже у шести матчах Прем’єр-ліги поспіль. А це на один поєдинок більше, ніж у сезоні-1995/96, коли Чорноморцю підкорилося срібло Вищої ліги. Та серія почалася 28-го листопада 1995-го року у протистоянні з тернопільською Нивою. Відразу після зимньої перерви на друге коло одесити залишили свої ворота "сухими" в іграх з такими командами як ЦСКА-Борисфен, вінницька Нива, Миколаїв, а також у другому матчі з колективом з Тернополя. Лиши запорізькому Торпедо вдалося таки знайти шпарину в обороні команди Леоніда Буряка.

Цитата туру

За підсумками протистояння з донецьким Шахтарем наставник луцької Волині Віталій Кварцяний був звично "красномовним": "...Ми давно так блідо не грали. Просив активізуватися попереду та діяти конкретніше, але все закінчувалося ще до підступів до воріт. Кожен звалював на іншого... Коли футболіст не має спортивного самолюбства, бажання забити, загострити чи "вкусити", то він буде таким і в двадцять, і в тридцять років. Сьогодні розраховувати на більше нам не доводиться. Як бачите, воротар також "зварився": стояв немов стовп і не керував, байдуже обличчя, борода - і він спокійний, як іхтіандр на морському дні. Може, і спав там годинами, а точніше - хвилинами! Тому рахунок є закономірним. Більше мені сказати нема чого..."

Світлина ФК Волинь

Гравець туру

Нападник Олександрії Віталій Пономар провів блискучий, а головне - результативний для свого клубу, матч проти львівських Карпат. На рахунку Віталія півтора голи у ворота Романа Підківки. Так-так, саме "половину" взяття воріт можна приписати форварду, який збив з пантелику оборонців "левів" у випадку з третім голом у ворота гостей, коли Іван Лобай випередив і партнера по команді, й опонента з табору супротивника, й зрізав м’яча у свої ворота. Таким чином, Пономар забив уже другий гол у поточному сезоні, а його команда піднялася на п’яту позицію у чемпіонаті УПЛ.

Гол туру

Нападник донецького Шахтаря Андрій Борячук забив найкращий, на нашу думку, гол туру, що минув. У протистоянні з луцькою Волинню 20-річний уродженець Вінниці відгукнувся на простріл з правого флангу атаки свого клубу й замкнув передачу в дотик. І не простим помахом ноги, а зробивши це п’ятою, в стилі кращих "наконечників"! Борячук дебютував у першому складі донецького клубу у вересні 2015-го року, у матчі з Тернополем у Кубку України. Й одразу забив гол! Наразі Андрій розглядається наставником "гірників" Паулу Фонсекою в якості гравця найближчого резерву основного складу команди.

Коментарі ()