Головне

Як Кравець та Тотовицький прославляють Україну. Огляд зарубіжної преси

27.09.2016 21:14 3332 0
Як Кравець та Тотовицький прославляють Україну. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу гучно заявили про себе наші гравці, які виступають у першостях Бельгії та Іспанії. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Обидва наші співвітчизники в німецькому Дармштадті, а мова про Дениса Олійника та Артема Федецького, в останньому матчі команди проти Аугсбурга на поле не виходили (поразка не байдужих українському вболівальнику "Лілій" з рахунком 1:0). Проте в попередній, грі з Хоффенхаймом посеред минулого тижня, і Артем і Денис взяли безпосередню участь у придбанні Дармштадтом дорогоцінного одного балу в протистоянні з суперником. Ба, навіть більше – саме Олійник забив рятівний для своєї команди гол, завдяки чому матч завершився з рахунком 1:1! Якщо Федецький зіграв 83 хвилини, то екс-гравець голландського Вітесса вийшов за 15 хвилин до завершення основного часу матчу.

Не дивно, що й Артем, і, тим паче, Денис, були в фокус уваги німецької преси, адже обидва показали чи не найбільш якісний, з початку сезону, футбол. Так, ресурс Spox виставив Федецькому непоганий бал 3.5 (нагадуємо, що в Німеччині найвища оцінка – 1), а також відзначив непоступливість нашого гравця. Втім, і без ложки дьогтю не обійшлося… "…Федецький без проблем справлявся з опонентами в особах Кадерабека, Крамарича й Амірі. Причому двоє останніх взагалі нерідко вирушали в пошуках м’яча на лівий фланг чи зміщувалися в центр. Єдиний недолік Федецького – посередній показник виграних дуелей "один в один"…"

А от Bild компліментів не пошкодував для обох українців. "…Вийшов на 75-й хвилині замість Кляйнхайслера. Рішуче кинувся в бій, щоби зрівняти рахунок. Опинився в потрібний час у потрібному місці й забив свій перший гол у Бундеслізі…", - так авторитетний ресурс написав про звитягу Олійника. Крім того, видання нагородило Дениса "двійкою", а у німецькому варіанті це – велика похвала (власне, оцінка Олійника була найвищою серед гравців Дармштадта. "… У порівнянні з першими матчами українець значно додав. Федецький чудово взаємодіяв з партнерами, допомагав товаришам по команді й знаходив час, щоб розганяти атаки…", - слова ЗМІ про правого захисника збірної України (Федецький отримав 4 бали).

Євген Коноплянка. Світлина estadiodeportivo

Команда українського півзахисника Євгена Коноплянки, Шальке з Гельзенкірхена, потрапила в круте піке. І це дуже дипломатичні вирази для характеристики гри колективу, який програв у Бундеслізі 1 п’яту гру поспіль! Проте куди страшніше те, що разом з "Кобальтовими" в фарватері стану деградації перебуває й наш співвітчизник. В останньому матчі "Кнаппен" Євген не тільки не з’явився на полі, а й не був включений в заявку на гру. Про Коноплянку, як про помітного на європейському футбольному небосхилі гравця, на щастя, все ще говорять, то ж не дивно, що про Євгена згадали в Іспанії, де він не так давно виступав у складі Севільї. Видання Estadio Deportivo спробувало дати свій аналіз останнім невдачам Коноплянки, й от що з того вийшло.

"…З кожним матчем Коно (іспанці почали називати Коноплянку саме так з перших днів Євгена на Піренеях – прим. Чемпіона) проводить на полі все менше й менше часу. В матчі проти Хоффенхайма українця взагалі не виявилося в заявці, хоча ні про які травми й пошкодження мова не йшла… Можливо, причина в тому, що Коноплянка в Шальке ще жодного разу не грав на своєму улюбленому фланзі зліва. Кожного разу наставник команди Маркус Вайнцирль використовував Євгена справа. На лівому фланзі тренер нерідко надає перевагу іншому новачку – Брилю Емболо. Цікаво, що за весь час, який цей гравець провів у Севільї, Коноплянка грав на правому фланзі тільки один раз – проти Ювентуса в рамках Ліги чемпіонів…"

Поки веселіше йдуть справи в нападника київського Динамо, якого орендувала іспанська Гранада. Артем Кравець відзначився другим забитим м’ячем у чотирьох зіграних матчах за нову команду. І нехай це не допомогло "Насридам" завоювати бодай очко (поразка від Алавеса 1:3), Кравець точно зробив собі гарну рекламу й може сподіватися на місце в стартовому складі команди в наступному матчі.

От що про звитягу Артема написало провідне мадридське видання Marca. "…Реакція Пако Хемеса на невдалий розвиток матчу не забарилася. У хід пішла остання карта тренера Гранади. Кравець приїхав у цей клуб, щоб голосно заявити про себе. І він зміг це зробити. Цей нападник очолив наступ гостей на ворота господарів. Наступні хвилини після забитого м’яча Гранада могла сподіватися на більше…"

Андрій Тотовицький. Світлина sport.be

Півзахисник бельгійського Кортрейка Андрій Тотовицький продовжує не тільки показувати класний футбол, а й завойовувати все більшу кількість особистих прихильників серед шанувальників команди. У черговому турі Ліги Жупілє команда Тотовицького переграла Генк з рахунком 4:1. Андрій забив один з чотирьох м’ячів своєї команди. Провідні спортивні видання країни Венсана Компані та Едена Азара повз здобуток Андрія не пройшли.

І Sporza, і Sport відзначили, що Тотовицький зробив вагомий вклад у перемогу свого клубу. За словами кореспондентів ЗМІ, господарі почали матч сильно вже з перших хвилин, коли відразу ж активно пішли вперед, на ворота Марко Бізо. Обидва ресурси відзначили, що Тотовицький був одним з кращих в матчі, й його дотик задав тон вельми успішному футболу в виконанні Кортрейка.

Коментарі ()