Головне

Ліга Європи. 2-й тур. Шахтар - Брага 2:0. Фонсека обіграв свою колишню команду

29.09.2016 22:25 8650 0
Ліга Європи. 2-й тур. Шахтар - Брага 2:0. Фонсека обіграв свою колишню команду

Донецький Шахтар здобув другу перемогу у груповому етапі Ліги Європи сезону-2016/17. І цього разу, у 2-му турі, "гірники" так само спокійно, як і два тижні тому у Коньї, здобули три очки. Нічого протиставити нинішній команді Паулу Фонсеки не зміг його колишній клуб - португальська Брага, з якої наставник і перейшов у стан "помаранчево-чорних".

"Гірники", звичайно ж, активно почали поєдинок, заволодівши ініціативою. І вже на 5-ій хвилині відкрили рахунок: після подачі зі штрафного у майданчику Браги відбулося кілька рикошетів, і м'яч відлетів до Степаненка, який потужно пробив метрів з десяти фактично у "дев'ятку" воріт Жозе Марафони.

Світлина ФК Шахтар

Шахтар не зупинився, а продовжив гнути свою лінію. Водночас, "зброярі" не думали про атаку, зосередившись на обороні власних воріт. І цей компонент вдавався гостям. Підопічні Фонсеки після першого взяття воріт досить довгий час нічого не могли створити попереду. Поки оборонці не втратили Коваленка після заблокованого удару Бернарда. Віктор, як виявилося, уникнув офсайду, проте вирішив пробити головою і відразу, а не обробити м'яч під праву ногу. Марафона спокійно забрав цю спробу удару.

У якийсь момент донеччани фактично зупинилися, пропонуючи протугальській команді перейти у наступ. Однак ті не особливо поспішали це робити. Так, власне, і завершувався перший тайм - нецікавою грою без моментів.

Водночас, друга половина розпочалася шокуюче для Шахтаря. Арбітр Тобіас Штілер вбачив симуляцію у падінні Фреда у штрафному майданчику Браги та показав тому жовту картку. А це "світло" стало другим для бразильця, і він змушений був залишити поле. Стверджувати, що дотику із захисником не було, не доводиться, але Фред явно хотів упасти у цьому епізоді, а не бігти далі...

Світлина ФК Шахтар

Невідомо, як би склалася гра далі, не забий Шахтар другий м'яч на 56-ій хвилині. Бернард зі штрафного влучив у стінку, проте м'яч полетів таки у бік воріт, де зовсім вільний Коваленко з кількох метрів розібрався з голкіпером. Тепер "гірникам" стало вільніше дихати, незважаючи на чисельну меншість.

Фонсека спочатку подумав випустити Малишева, але вчасно передумав і вирішив не змінювати вектор гри підопічних. А самі гравці спокійно оборонялися, час від часу переходячи у контрнаступи. І швидше донеччани могли забити третій, аніж гості відіграти один м'яч. Брага так жодного разу і не пробила у ствір воріт П'ятова.

Шахтар довів справу до переможного завершення. А міг і розгром оформити, проте на 86-ій хвилині Дентіньо та Тайсон затягнули з ударами, й оборонці не дали їм забити третій гол. "Гірники" здобули шість очок і підтверджують статус фаворита групи. Тепер на них чекають спарені поєдинки з бельгійським Гентом, який прописався на другій позиції.

Коментарі ()