Головне

Ліга Європи. 2-й тур. Манчестер Юнайтед - Зоря 1:0. Поразка, за яку не соромно

30.09.2016 00:40 27400 0
Ліга Європи. 2-й тур. Манчестер Юнайтед - Зоря 1:0. Поразка, за яку не соромно

Луганській Зорі вдалося приємно здивувати українського вболівальника на старті групового турніру в матчі проти Фенербахче. Другий іспит для команди Вернидуба був ще складніше, адже його клубу протистояв титулований Манчестер Юнайтед. Всі ми знаємо, що англійські клуби ставлять вище АПЛ за Лігу Європи, втім, наставник МЮ Жозе Моурінью дійсно здивував стартовим складом, який майже нагадував основний. Так, вийшов у старті Ібрагімович, з'явився з перших хвилин Погба, грав Мата та ще кілька гравців основної обойми.

Зоря у свою чергу стартовий склад у порівнянні з матчем проти Фенербахче не змінила. На поле вийшли всі ті, які кували нічию у матчі з турецьким грандом. На жаль, цього разу дива не сталося, але укаїнський клуб у "Театрі Мрій" довів, що не являється "хлопчиком для биття". Зоря гідно виглядала на фоні такого потужного суперника. Цікаво, що на 5-й хвилині перший момент створили саме підопічні Вернидуба: Петряк з лівого флангу під ліву ногу Любеновичу викотив м'яч, але Желько з вбивчої позиції пробив вище воріт Ромеро.

Звісно, що луганський клуб грав другим номером. МЮ багато володів м'ячем, але за перші 20 хвилин нічого гострого біля воріт Шевченка не створив. У свою чергу Зоря через 9 хвилин після нагоди Любеновича знову організувала гострий контрвипад: Кулач програв боротьбу Смоллінгу у карному і не зміг пробити головою після прострілу з лівого флангу від Караваєва. Лише на 19-й хвилині господарі поля створили щось схоже на момент, однак дальній удар Ібрагімовича після рикошету пройшов повз ворота Шевченка, таі контролював там все голкіпер Зорі. Втім, вже через хвилину за Зорю "вструтилася" поперечка, яка прийняла на себе потужний удар з гострого кута від Решфорда.

Світлина manutd.com

Після цього команди взяли перепочинок, темп матчу звалився - МЮ атакував, а Зоря захищалася і відбувалося все без гостроти біля воріт Шевченка. А от під завісу тайму Юнайтед увімкнув третю передачу та змусив понервувати українського вболівальника.  Мав кілька нагод вразити ворота Зорі Лінгард, були нагоди забити у Мати та Феллайні. Якщо у першому епізоді Шевченку допоміг Форстер, який фактично з лінії вибив м'яч, то у двом іншим трохи не вистачило влучності. У підсумку Зоря таки зберегла свої ворота недоторканими і команди пішли на перерву.

Перерва явно пішла Зорі на користь. Команда перевела подих, і як тільки гра поновилася, підопічним Вернидуба вдалася швидка контратака чотири в три, але невдало зіграв Петряк, який віддав останній пас Соболю, що перебував в офсайді. Через кілька хвилин Любенович не зміг замкнути класний простріл з правого флангу від Караваєва - Желько намагався пробити зльоту, але банально не влучив по м'ячу. МЮ ж нічим гострим на старті не відзначився, лише з 53-ї хвилині команда оговталася після двох гострих випадів Зорі і почала грати у свій футбол.

На 59-й хвилині Вернидуб зняв Кулача, випустивши замість нього Пауліньо. Тому знадобилося лише 7 хвилин, щоб створити гострий момент: Після кутового удару завдати не вдалося, однак на підбиранні першим опинився саме Пауліньо, який класно з-за меж карного цілив у дальній кут, однак Ромеро у стрибку парирував цей удар. Моурінью все розумів, тому незабаром на полі з'явився Руні, потім Марсьяль та Янг.

Світлина УЄФА

Саме Руні став автором гольової передачі. Нападник незграбно пробив коліном, тому вийшла така собі скидка точно в напрямку Ібрагімовича. Той без проблем продавив низького Каменюку та заштовхав головою м'яч у ворота Шевченка, який у важливий момент невдало послизнувся. На жаль, цей гол став єдиним у матчі. Вернидуб звісно намагався освіжити гру за допомогою замін, але більше моментів Зоря створити не змогла.

Як і в  першому таймі -  просто не вистачало останнього пасу. Давалася в знаки і втома. У свою чергу МЮ почав грати за рахунком. Могла команда Моурінью забити вдруге: Ібрагімович непогано пробивав зі штрафного у лівий від Шевченка кут, але Олексій загрозу нівелював. Що тут додати...Ця поразка з ряду тих, за які не соромно. Зоря довела, що може показувати хороший футбол, просто поки не вистачає довсвіду. А через такі матчі цей досвід і приходить.  Тому не потрібно опускати голову, а продовжувати працювати.

Коментарі ()