Головне

Все вирішила заміна від Реброва. Бешикташ – Динамо. Огляд зарубіжної преси

29.09.2016 17:38 3926 0
Все вирішила заміна від Реброва. Бешикташ – Динамо. Огляд зарубіжної преси

У другому турі групового раунду Ліги чемпіонів київське Динамо зіграло внічию з турецьким Бешикташем на полі суперника. З огляду на розвиток подій на полі, результат варто назвати неоднозначним. В будь-якому випадку, інформації для роздумів тренерам та вболівальникам вистачає. Чемпіон заглянув на сторінки турецьких та британських ЗМІ, щоби дізнатися думку іноземних колег про матч, який відбувся напередодні.

Загальнонаціональне суспільно-політичне видання Hurriyet розцінило результат матчу скоріше як справедливий, і навіть у чомусь віддало перевагу нашому клубу. "…Перший домашній матч Бешикташа в Лізі чемпіонів викликав підвищений інтерес уболівальників. На гру з Динамо стадіон на 42 тисячі вболівальників був майже заповнений (офіційна статистика дає цифру 33 938 фанів – прим. Чемпіона). Для 30-ти шанувальників гостей також був виділений окремий сектор. Бешикташ зіграв унічию з київським Динамо. Мирова 1:1 не відображала хід подій матчу. Цей поєдинок пройшов, як та буря, а починаючи з 29-ї хвилини, коли Куаресма чудово виконав штрафний удар майже з лінії штрафного майданчика, а господарі повели в рахунку, здавалося, що ми побачимо багато голів від "Чорних орлів". Проте в другому періоді київське Динамо значно додало й Бешикташ переграло. На 65-й хвилині Циганков зрівняв рахунок на табло. Гості можуть нарікати лише на себе, адже могли досягти більшого. На 87-й хвилині Ярмоленко зіграв неоковирно, адже не використав більш ніж серйозну нагоду забити. Момент Абубакара, який був в нападника Бешикташа в середині другої половини, був не таким гарним шансом забити…"

 

ЗМІ зі спортивною спеціалізацією, а мова про А Spor, відзначає "нюх" наставника Динамо та пропонує свій погляд на перипетії матчу. "…Динамо Київ грало, в основному, від оборони. В першу чергу, це пов’язано з наявністю в тренера під рукою необхідних для такого футболу виконавців, крім того, гості практикували раптові позиційні атаки, намагаючись здивувати господарів. Такий сценарій міг поламати Куаресма, який не тільки забив гол у ворота киян на 29-й хвилині, а й був кращим у складі Бешикташа. Рейди португальця не раз ставили гостей у незручне становище, які знайти протидію чемпіону Європи не могли. У першій половині представник України не був схожий сам на себе, гра в Динамо відверто не клеїлася. Підопічні Реброва часто втрачали м’яча, в цілому невдалий тайм (як і увесь матч) провів Ярмоленко, не дуже активним був нападник Мораєс. Втім, вдала заміна наставника Динамо, який випустив молодого Циганкова, не тільки значно пожвавила гру, а й ледь не дозволила Києву схилити шальки терезів на свій бік. Хлопець зміг лише зрівняти рахунок…"

 

Інший спортивний ресурс, Fotospor, помітно шкодує за втраченими моментами з боку Бешикташа, однак не забуває й про гру українського чемпіона. "…Вище носа, Бешикташ, це не кінець! Здавалося, що матч розвивається так, як треба команді Гюнеша, проте вихід Циганкова сплутав господарям усі карти. Втім, у першій половині Бешикташ мав вирішувати ситуацію на свою користь і не думати про те, що в другому таймі може статися непоправне. Так, чудові нагоди не використав Абубакар, марнотратством відзначався й Куаресма. Від новачка-нападника ми очікували куди більш якісного футболу й кращих результатів. Однак крім цих двох в Бешикташа не було кому взяти ініціативу на себе так, щоби це була реальна загроза воротам противника. Нічого хорошого не скажеш і про потуги гостей в атаці. Аж до початку другої половини Динамо грало вельми погано. Інколи чорно-біла команда брала гостей у щільне "кільце", й ті ніяк не могли його прорвати. Однак сталося так, як сталося. Циганков опинився там, де мав бути, а Ярмоленко міг взагалі забити ще й другий м’яч…"

 

Традиційно не пройдемо повз і такий сайт, як британський ресурс Goal. Кореспондент цього авторитетного ЗМІ "…Бешикташ – Динамо Київ 1:1. Поява Циганкова виявилась вирішальною. Марнотратство Бешикташа не мало меж у першій половині, й такі дії "відгукнулися" господарям з усією гіркотою в другій половині матчу. Поява Циганкова була покликана запалити полум’я атак гостей, але цей тинейджер перевершив усі сподівання. Півзахисник відіграв дуже вдало й якісно, і гру може записати собі в безумовний актив. Якщо в першій половині Динамо на полі видно не було, а Бешикташ, таке враження, повністю контролював гру, то надалі ми побачили зовсім інший футбол. Можливо, це пов’язано з тим, що Куаресма провів другий тайм значно гірше, ніж перші сорок п’ять хвилин. Проте дії Циганкова на полі й його роль у побудовах тренера гостей – це окрема тема. Цей гравець змусив господарів заплатити за всі прикрощі, яких Бешикташ завдав гостям до 65-ї хвилини. В результаті появи цього надактивного хлопця кількість атак Динамо на ворота Бешикташа зросла вельми помітно. Захисникам турецького чемпіона насилу вдавалося стримувати своїх візаві, проте, на щастя Бешикташа, Динамо все же не змогло використати свої нагоди й стати одним з лідерів квартету В…"

 
Коментарі ()