Українська правда

Інспектор ФІФА й УЄФА розкритикував введення зеленої картки

Сергей Шемшученко — 9 жовтня 2016, 18:17

Введення зеленої картки у футболі за fair play пахне нафталіном.

Таку думку висловив суддівський інспектор Міжнародної федерації футболу (ФІФА) та Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Натан Бартфельд.

"Це повна нісенітниця. В італійців виходить, що зелена картка дається за чесність. У нашому житті закладено, що ми повинні бути чесними, якщо чинимо інакше, порушуємо закон, то постаємо перед судом. Кілька ідеологів висловляться так, що ця зелена картка трісне", - сказав він.

"Це пахне нафталіном. Я маю на увазі, що всі повинні бути чесними, а не той, хто отримує цю картку", - цитує його ТАСС.

На думку Бартфельд, видовищність гри можна підвищити, якщо після отримання жовтої картки футболіст буде залишати поле на час.

"За допомогою подібного методу можна поліпшити сам футбол, якщо, припустимо, за жовту картку гравець буде видалятися на 15 хвилин з поля", - вважає інспектор ФІФА й УЄФА.

У матчах Серії B сезону-2015/16 арбітри можуть показувати зелену картку гравцям, хто виконує правила fair play. Картка носить символічний характер і не показується спортсмену у буквальному сенсі, але відзначається у протоколі матчу.

Керівництво Італійської федерації футболу тестує застосування зелених карток у поточному сезоні, щоб зрозуміти доцільність нововведення і в інших дивізіонах.

Нагадаємо, напередодні вперше в історії футболу гравцю була показана зелена картка.