Головне

За Зінченком – майбутнє світового футболу

13.10.2016 14:16 6238 0
За Зінченком – майбутнє світового футболу

...Так вважає щонайменше один відомий на всю Європу засіб масової інформації. Півзахисник збірної України продовжує перебувати серед сонму найбільш цікавих футбольній громадськості молодих гравців.

Цього разу хавбек нідерландського ПСВ опинився у фокусі уваги одного з найбільш авторитетних футбольних ЗМІ світу, британського ресурсу FourFourTwo.

Чемпіон не проходить повз потужний інформаційний привід і пропонує своїм читачам переклад частини статті відомого видання.

Кореспондент видання, заснованого у 1994-му році, Майкл Йохін, фокусує увагу читачів на 19-ти найбільш помітних молодих футболістах, на яких "неможливо не звертати увагу протягом наступного року".

Журналіст британського сайту опрацював немалий пласт найрізноманітнішого матеріалу - пан Майкл сконцентрував свої зусилля навколо виконавців не тільки з клубів Старого Світу, а й з американського континенту. Зазначимо, що основна ідея даної статті - спроба передбачити появу "зірок" на футбольному небосхилі, які, на думку автора, "засвітяться" в особах представлених у тексті гравців й із переліку "перспективних" перейдуть у ранг визнаних молодих майстрів вже найближчим часом.

На превеликий жаль, футболістів із чемпіонату України в імпровізованому хіт-параді Йохіна немає, проте неспадаючий градус уваги до Зінченка - щонайменше хороший знак для гри №1 на просторах країни Івана Франка та Степана Бандери.

Поряд з Олександром ми відібрали найбільш помітних, на наш погляд, гравців, які й утворили "кістяк" представленого на суд шановних читачів матеріалу. Крім того, Чемпіон зробив акцент на тих футболістах, які виступають в одній першості із Зінченком - мова про вищу лігу чемпіонату Нідерландів, Ередивізі. Один з них - одноклубник українця.

Фелікс Пасслак (клуб - Боруссія Дортмунд, вік - 18 років)

Наразі ступінь популярності Пасслака вимірюється тим, що цей хлопець штовхнув Франка Рібері у матчі на Суперкубок Німеччини, але у Пасслака амбітні плани - Фелікс збирається зробити так, щоб заголовки про нього стосувалися куди більш приємних досягнень у футболі.

Пасслаку притаманна така важлива характеристика як надзвичайний універсалізм. Він вже грав на місці правого бека, лівого захисника й у півзахисті. Томас Тухель розраховує на технічно обдарованого та швидкого юнака протягом поточного сезону. Пасслак - справжній лідер, Фелікс носив капітанську пов'язку у молодіжних командах БД і юнацьких збірних Німеччини.

 Фелікс Пасслак

Мартін Едегор (Реал Мадрид, 17)

Едегор став безпосереднім учасником гучного трансферу з клубу Стремсгодсет у Реал у віці 16-ти років. Але зараз стає зрозуміло, що цей перехід, можливо, стався занадто рано для норвезького вундеркінда.

Мартін - неймовірно талановитий, але все ще дуже "сирий", і це було надзвичайно важко для нього - прогресувати, не маючи стабільної ігрової практики в одному з кращих клубів світу. Едегор вже пройшов через важкі часи у команді Кастілья, яка є фарм-клубом мадридського Реала, і для нього рух вперед може бути визначений за допомогою зміни команди. Саме такий крок, можливо, буде вирішальним для того, щоб спрямувати свою кар'єру у потрібне русло. Адже йому ще тільки 17.

 Мартін Едегор

Олександр Зінченко (ПСВ, орендований у Манчестер Сіті, 19)

Зінченко заслужив присутність свого прізвища у багатьох заголовках після фактичної втечі з донецького Шахтаря у 17-річному віці, й український гранд і понині обурений його поведінкою. В останні місяці молодий півзахисник змусив говорити про себе у позитивному світлі. Його виступ у складі Уфи був настільки успішним, що привернув увагу Манчестер Сіті. Представники англійського клубу вирішили підписати контракт з юним даруванням після закінчення Євро-2016 у Франції, і тепер він повинен довести свою спроможність в оренді у нідерландському ПСВ.

Зінченко не може похвалитися переконливими габаритами, але дуже швидко метикує. Нідерландський футбол цілком може припасти цьому хлопцю до душі.

 Олександр Зінченко

Тео Ернандес (Алавес, орендований у мадридського Атлетико, 19)

Молодший брат Лукаса Ернандеса, Тео сподівається зіграти разом з ним у складі мадридського Атлетико у майбутньому. На початку поточного сезону він був орендований командою, яка нещодавно отримала "підвищення" у класі. У грі за Алавес Тео отримує перший досвід на найвищому рівні. Цей бек рухається вперед і доводить, що в нього величезний потенціал.

У 19 років Ернандес застовпив за собою місце у стартовому складі на позиції лівого захисника, і його гра була особливо вражаючою у матчі на Ноу Камп, коли команда-новачок переграла Барселону з рахунком 2:1. Каталонці знали про талант цього хлопця, і влітку намагалися його підписати, проте Тео вирішив продовжити свій контракт з Атлетико.

 Тео Ернандес (зліва)

Маттійс де Лігт (Аякс, 17)

Забивши у ворота клубу Віллем II у дебютному матчі у Кубку Нідерландів у вересні, 17-річний хлопець став другим наймолодшим бомбардиром в історії Аякса після Кларенса Зеєдорфа.

Де Лігту ще належить дебютувати у чемпіонаті Ередивізії, але амстердамці сподіваються, що він буде розвивати свій талант захисника. Вже зараз Маттійс виділяється лідерськими якостями, фізичною силою, вмінням вести боротьбу у повітрі та спокоєм під тиском суперника. Де Лігт - футболіст, який однаково успішно грає двома ногами, а це досить рідкісне вміння серед сучасних стоперів.

 Маттійс де Лігт

Абдельхак Нурі (Аякс, 19)

Якщо порівнювати Нурі з Роналдіньо в аналогічному віці, хитрий голландський півзахисник марокканського походження виглядає просто видатним футболістом, зважаючи на його досягнення у збірних різних вікових категорій.

Однак, незважаючи на очевидний талант Абдельхака, він ще не зміг закріпитися у першій команді Аяксу, а у 19 років це може бути тривожним дзвіночком. Дивитися на Нурі одна радість, коли той обводить захисників на швидкості, але він не досить сильний фізично. Вболівальники Аяксу сподіваються, що у поточному сезоні він зможе здійснити прорив.

 Абдельхак Нурі

Стівен Бергвейн (ПСВ, 18)

Дебют Бергвейна у Лізі Чемпіонів припав на грудень 2015-го року, і його вихід на поле був просто-таки сенсаційним. Вінгер вийшов на п'ять хвилин наприкінці матчу, щоб зіграти проти московського ЦСКА, і зміг віддати результативну передачу на Деві Проппера першим же дотиком до м'яча.

Стівен народився в Амстердамі й перейшов з Академії Аякса в Ейндховен у віці 13-ти років. Бергвейн швидко перетворився на одного з найцікавіших і найбільш обдарованих молодих гравців Ередивізі. Порівняння з Ар’єном Роббеном не можуть не подобатися молодому виконавцю, і йому є що доводити.

 Стівен Бергвейн
Коментарі ()