Головне

Ротань: Я не прихильник іноземців у збірній. У цьому немає майбутнього

14.10.2016 20:53 4744 0
Ротань: Я не прихильник іноземців у збірній. У цьому немає майбутнього

Капітан Дніпра Руслан Ротань готовий грати за Дніпро безкоштовно.

Про це та багато іншого розповів сам футболіст. 

- Руслан, ви збираєтеся закінчити кар'єру в Дніпрі?

- Ви знаєте, які для Дніпра настали часи, і відповідати, поклавши руку на серце, що збираюся... Краще такими словами не розкидатися. Дніпро - моя рідна команда. Я віддав їй багато років, сили і здоров'я. Від того, що відбувається, моє серце болить і плаче. Але потрібно терпіти!

Були у Дніпра хороші часи, тепер настали погані. Важко, але нічого страшного. Через все в житті треба пройти. Нікому легко не буває. Я мрію, щоб ми повернулися на високий рівень.

- Дніпро має великі борги, але ви підписали новий контракт. Як це можна пояснити?

- Так і пояснюйте. Я розумію, що борги величезні. Просто Дніпро не порожній звук для мене. Якщо треба пограти у свій час безкоштовно, я пограю, що зараз і роблю. Я сподіваюся, що на дніпровській вулиці все буде добре.

- Найсильніша легіонер Дніпра за весь час?

- Джуліано, Калінич, Матеус... Не хочеться нікого образити, щоб не забути. Хто ще з яскравих? Ян Лаштувка, безперечно. Крім того що воротар хороший, Ян людина з серцем, що відповідає Дніпру.

Він пішов, а йому ніхто спасибі не сказав. Користуючись нагодою, я передаю йому ці слова від усієї команди! Ніхто не знає, скільки він добра зробив. Він ніколи не розголошував свої людські вчинки. Я його дуже поважаю!

- Зараз Маркевич вимагає повернути 1,7 мільйона доларів. Чи не вийде так, що Маркевич вб'є останній цвях в кришку дніпровської труни?

- І в ситуації з Рамосоі, і з Маркевичем - я на стороні тренерів. По суті ситуації ідентичні. Якщо не виконуються зобов'язання, хтось повинен нести відповідальність, в даному випадку - президент.

Людина не повинна виконувати роботу безкоштовно. І людина повинна вимагати те, що заробила. Інша справа, що потрібно розуміти, які часи настали, і шукати компроміс, як з боку керівництва клубу, так і тренера. Потрібно домовлятися.

- Олігархи в українському футболі - це зло?

- Я категорично не згоден з тими, хто стверджує, що наші олігархи вбили або вбивають футбол. Так наш футбол вийшов на той фантастичний рівень тільки завдяки олігархам! Вони вкладали свої особисті гроші, купували сильних легіонерів і платили великі зарплати. Тому і чемпіонат був конкурентоспроможний. Ви подивіться, скільки у нас команд грало навесні в єврокубках. Бувало й чотири команди в 1/16 фіналу Ліги Європи. Це показник рівня топ-чемпіонатів!

Подивимося через рік, скільки команд зможе виходити в груповий раунд ЛЧ і ЛЄ. Ось це біда! Є приклад Манчестер Сіті, який утримує шейх. Що тут поганого? Якщо у людей є капітал, то це здорово, що вони вкладають його в футбол. А краще, щоб і в інші види спорту вкладали. Взагалі б їм ціни не було.

- Як ви ставитеся до можливої натуралізації Марлоса?

- Я не прихильник іноземців у збірній. У цьому немає майбутнього. Прикладів маса. До того ж я не думаю, що якийсь іноземець безкоштовно погодиться стати українцем. Йому потрібно заплатити, і немало. Чи не простіше пустити ці гроші на дитячо-юнацький футбол і вирощувати своїх діток, які через п'ять років будуть зірочками?!

За матеріалами dynamo.kiev.ua

Коментарі ()