Українська правда

Габовда: Жителі Закарпаття завжди асоціювалися з бандитами

Сергей Шемшученко — 15 жовтня 2016, 12:47

Український форвар мінського Динамо Юрій Габовда розповів про бандитське Закарпаття.

"Коли мене про це запитують, завжди жартую, що я родом з маленької Європи. Це дійсно так. Мукачево - невелике містечко в Закарпатській області недалеко від Ужгорода. Маленький, красивий, акуратний і затишний куточок. На кожному розі море кафешок. Чимось нагадує Львів, тільки масштаби менші. У нас 80 тисяч жителів, а там мільйон.

Купуєш сигарети, обмотуєшся ними під одягом і йдеш через кордон. В Угорщині все продаєш і з грошима назад. За день можна зробити по 10 ходок. Люди такі гроші заробляють! Кордон не закритий: віза не потрібна. Наскільки знаю, в прикордонній зоні - до 60 кілометрів - можна перебувати без візи.

Через всі ці історії в місті досить багато злочинності. Багато бандитизму і всяких розбірок. Буває, і стріляють. Мені здається, так завжди було, що жителі Закарпаття асоціювалися з бандитами. Рік тому, наприклад, був якийсь конфлікт зі стріляниною. Місто було дуже налякане. Було страшно, коли по вулицях стали їздити озброєні люди на бойових машинах.

Я зараз вдома буваю рідко, але друзі розповідають, що стало дуже багато криміналу. Читаю багато новин про Мукачево в різних пабліках. Спливає багато неприємних історій. Нещодавно ось в передмісті підпалили хороший заміський комплекс "Belle Royalle".

Начебто пишуть, що коротке замикання, але хто його знає. І таких неприємних ситуацій багато", - цитує гравця Трибуна.

Юрій Габовда