Головне

Успіх Тотовицького, рух уперед Зінченка. Огляд зарубіжної преси

18.10.2016 21:33 3978 0
Успіх Тотовицького, рух уперед Зінченка. Огляд зарубіжної преси

Цього разу увагу вболівальників прикули, в першу чергу, наші гравці у чемпіонатах Нідерландів та Бельгії. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Півзахисник німецького Шальке Євген Коноплянка в черговий раз не отримав місця в стартовому складі своєї команди, проте в матчі з Аугсбургом (1:1) в сьомому ігровому колі німецької Бундесліги вийшов на заміну на 61-й хвилині. На превеликий жаль, відзначитися в цьому матчі чимось, крім отриманої жовтої картки на 88-й хвилині, екс-гравець Дніпра не зміг. Так, Коноплянка спробував виконати кілька гострих передач у штрафний майданчик суперника, проте всі вони були перервані захисниками суперника. Крім того, Євген міг стати героєм матчу! Проте його удар за рахунку 1:0 на користь Шальке відбив швейцарський голкіпер Аугсбурга Марвін Хітц.

Не дивно, що німецька преса від гри Коноплянки не в захваті. Так, кореспонденти ЗМІ під назвою Westdeutsche Allgemeine Zeitung написали про нашого футболіста наступне. "…Через сім хвилин після виходу на поле втратив шанс вирішити долю матчу на користь Шальке. Надто слабко зіграв на добиванні після удару Хунтелара, то ж Хітц зміг повторно відбити м’яча. Був слабким у грі на оборону, зокрема, в епізоді з голом суперника…". За матч від цього видання Коноплянка отримав 5-ть балів (нагадуємо, що найвища оцінка в Німеччині – 1).

Інший ресурс, Spox, Євгену поставив 4-ку й нічого гарного про Коноплянку теж не написав: "…Після години гри замінив Шопфа, щоби надати свіжості атаці команди, адже гравці передньої лінії втомилися. Однак українцю мало що вдалося. Після удару Хунтелаара мав 200%-й шанс зробити рахунок 0:2, але пробив прямісінько в Хітца…"

Світлина dhnet.be

Хавбек бельгійського клубу Кортрейк Андрій Тотовицький продовжує підкорювати місцевий футбол. В черговому, десятому ігровому колі чемпіонату цієї країни Тотовицький вийшов у стартовому складі свого клубу на позиції правого півзахисника й провів на полі 69 хвилин. І не просто зіграв гарний матч, а забив у ворота Стандарду один з трьох м’ячів своєї команди (рахунок поєдинку – 3:3)! Тотовицький замкнув навіс партнера ударом головою з близької відстані. Загалом це другий гол Андрія за свій новий клуб. Бельгійські ЗМІ Walfoot та DH про успіх Андрія не забули, проте якщо перший ресурс про Тотовицького та сам матч згадав побіжно, то другий грі Кортрейка та нашого хавбека дав досить яскраву характеристику.

"…Кортрейк і Стандарт ризиковано провели матч з першої до останньої хвилини – і одна, й друга команда могли програти. Цікаво, що всі голи були забиті в першому таймі. Кортрейк провів не вельми вдалий матч у контексті гри в захисті – ця команда могла пропустити більше, але при цьому цей клуб був дуже вправним у атаці... Зокрема, окремого згадування достойна персона Андрія Тотовицького, який забив головою. Цей хлопець міг ще й привезти пенальті у ворота своєї команди (вочевидь, мова про епізод в другій половині матчу, коли Тотовицький тримав суперника у карній зоні, але арбітр порушення правил не побачив – прим. Чемпіона)..."

В уїк-енд, що відбувся, наші іспанські легіонери, нападники Артем Кравець та Роман Зозуля, разом із своїми командами відчули усю міць фаворитів першості в обличчях столичних Атлетико й Реала. Останні завдали нищівних поразок командам наших хлопців Гранаді (7:1) та Бетису (6:1). У цьому соромі взяли участь і форварди з українським паспортом. Так, Кравець вийшов на поле на 75-й хвилині за рахунку 4:1, а Зозуля почав грати з другої половини матчу. Якщо Артем грав без м’яча й не запам’ятався ні гарним, ні поганим, то Роман, діючи на лівому фланзі атаки свого клубу, віддав аж 21 передачу на партнерів по команді, причому усі вони були точними! Втім, лише один з цих пасів був направлений на загострення… То ж не дивно, що центральна іспанська преса, а це AS, Marca та Mundo Deportivo, про наших хлопців згадала побіжно – лише в контексті їх появи на полі, кількома словами.

Хавбек голландського ПСВ, орендований в англійського Манчестер Сіті, українець Олександр Зінченко (про нашого хлопця та інших талановитих виконавців ми не так давно пропонували шановним читачам окремий матеріал), в матчі чергового туру Ередивізі своїх шанувальників порадував. В поєдинку із Хераклесом Зінченко вийшов на заміну на 71-й хвилині, й устиг стати одним із кращих гравців своєї команди. Про активність Олександра красномовно свідчить кількість ударів, які Зінченко наніс по воротам суперника – за 20 з лишком хвилин перебування на полі таких накопичилося аж п’ять!

Світлина goal.com

Дуже доречним буде думка журналістів регіонального видання Eindhovens Dagblad, які не обійшли увагою гру Зінченка в цьому матчі. "…Зінченко не запрягав довго, а зумів підсилити гру своєї команди одразу. Так, вже на 73-й хвилині цей хлопець завдав першого удару здалеку – випад заблокували беки суперника, проте одразу після того, як у штрафному майданчику футболісти поборолися за м'яч, круглий знов відскочив до Зінченка, й той завдав удару вже з 15-ти метрів. Удар лівою ногою був вельми небезпечний, проте йому трохи бракувало точності – м’яч пройшов поруч із стійкою воріт суперника… На 84-й хвилині цей хавбек намагався замкнути простріл, знаходячись приблизно на тій же позиції, проте спрямував м'яча все ж вище воріт, хоча при цьому Зінченку ніхто не заважав…"

Коментарі ()