Українська правда

Ще один чиновник ФІФА часів Блаттера признався в корупції

Сергей Шемшученко — 19 жовтня 2016, 08:28

Колишній голова ради директорів Північноамериканської футбольної ліги Аарон Девідсон, який потрапив у число обвинувачених у справі про корупцію в Міжнародної федерації футболу (ФІФА), визнав себе винним.

Про це інформує агентство Reuters з посиланням на заяву Федерального суду в Брукліні, – повідомляє ТАСС.

Раніше повідомлялося, що Девідсон свідомо намагався прикрити свою злочинну діяльність. Влада США підозрювала його в дачі хабарів у розмірі кількох мільйонів доларів для одержання вигідних для його організації прав на футбольні матчі.

ФІФА заборонила Девідсону займатися футбольною діяльністю. До цього він не визнавав своєї провини і з 29 травня 2015 року перебував під домашнім арештом.

Найбільший в історії ФІФА скандал розгорівся в кінці травня 2015 року, коли в готелі в Цюріху за два дні до виборів президента організації за запитом американського правосуддя швейцарська поліція затримала дев’ять високопоставлених чиновників організації за підозрою в корупції.

У резулььтаті своєї посади позбувся і президент ФІФА Зепп Блаттер і тодішній кандидат на це місце, екс-очільник УЄФА Мішель Платіні.

На даний момент фігурантами справи є 42 футбольних чиновника. Деякі з них вже визнали свою провину. Очікується, що судовий процес у справі про корупцію у ФІФА почнеться в кінці 2017 року.

Аарон Девідсон