Головне

Суперники українських клубів у єврокубках. Знайомтесь, Гент

19.10.2016 14:00 1267 0
Суперники українських клубів у єврокубках. Знайомтесь, Гент

Чемпіон пропонує своїм читачам ознайомитися з наступним суперником донецького Шахтаря у Лізі Європи-2016/17. Цим супротивником стане Гент.

Саме з цим клубом віце-чемпіон України позмагається у 3-му та 4-му турах групового етапу.

Гент: історія та назва

Гент - не лише футбольний клуб, а його повна назва перекладається як Королівська спортивна асоціація, що з'явилася у 1864 році. Футбол до неї офіційно був доданий у 1900-му році, який і вважається датою заснування футбольного клубу Гент.

Вперше потрапити до першого дивізіону бельгійського футболу команді вдалося в 1913/14 роках. Перший трофей клуб виграв у сезоні 1963/64, ставши переможцем Кубка. А трохи раніше - в сезоні 1954/55 команда стала віце-чемпіоном Бельгії.

Варто додати, що клуб раніше називався La Gantoise, проте в 1971-му році змінив свою назву на нідерландську версію, яка звучить як KAA Gent.

Якщо говорити про прізвиська команди, то основне - це De Buffalos, що в перекладі означає "буйволи". Саме воно "причепилося" до команди ще з початку двадцятого століття, коли до міста приїхав зі своєю трупою шоумен-циркач Уільям Коді, він же - Буффало Біл. Додамо, що це прізвисько навіть більш популярне, ніж індіанці, яке, якщо поглянути на емблему клубу, звучить більш логічно.

Світлина ФК Гент

Гент: форма та стадіон

Основні кольори клубу - блакитні, а тому домашній комплект форми клубу виконаний саме в цьому кольорі з білими смугами по боках і на рукавах. Гостьовий комплект - жовтий з блакитними смугами на рукавах. Воротарський комплект виконаний в чорному кольорі з жовтими смугами.

З 1920 по 2013 роки Гент виступав на стадіоні Жуль Оттен, який був названий на честь одного із засновників клубу. Ця споруда на своїх трибунах могла вмістити лише 12 919 глядачів. Зрозуміло, що команді потрібно було розширяти арену, і у 2013-м році команда отримала новий стадіон Геламко Арена.

Розмови про те, що у Гента буде нова арена розпочались ще в 2003-му році, однак фундамент був закладений лише у вересні 2008 року. Офіційно Геламко Арена була відкрита в липні 2013 року, коли Гент поступився німецькому Штутгарту в товариському матчі-відкритті.

Відзначимо, що на будівництво стадіону було витрачено 76 млн євро, а на своїх трибунах він може прийняти 20 000 глядачів.

Гент: виступи у єврокубках

Історія виступів Гента в єврокубках не така вже й велика. В сезонах 2006/07 і 2007/08 команда дійшла до третього раунду Кубка Інтертото. У 2008/09 зупинилася в другому раунді відбору ЛЄ, в наступному сезоні дійшла до третього рануду.

В сезоні 2010/11 команда виступала в групі ЛЄ, вилетівши після третього раунду відбору з Ліги чемпіонів. У 2012/13 Гент знову зупинився у третьому раунді кваліфікації ЛЄ, а в 2015/16 показав свій поки що найкращий результат, вийшовши в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, де команда поступилася російському Зеніту.

Гент: взаємовідносини з українськими командами

Гент до цього сезону не пересікався з донецьким Шахтарем. Бельгійський клуб при цьому протистояв у третьому відбірковому раунді Ліги чемпіонів сезону 2010/11 київському Динамо, програвши 0:3 в гостях і 1:3 вдома.

Світлина УЄФА

Гент: тренер

З 2014-го року Ген очолює бельгійський спеціаліст Хейн Ванхазебрук. Свою тренерську кар'єру він почав у 2000-му році асистентом головного тренера Локерна. Після цього працював головним тренером бельгійських клубів Спортинг Вест Харельбеке, Вайт Стар Лауве, Кортрейк, Генк і Кортрейк.

Якщо говорити про його досягнення, то з Кортрейком в 2007/08 роках він виграв другий бельгійський дивізіон, а в 2011/12 став фіналістом Кубка Бельгії.

З Гентом в 2014/15 Ванхазебрук став чемпіоном, в минулому сезоні виграв бронзові медалі. Також в 2015-му році його клуб виграв Суперкубок Бельгії. Варто додати, що в 2012-му році Хейн Ванхазебрук отримав престижну нагороду - тренер року в Бельгії.

Гент: склад і лідери

Основний воротар Гента - Якоб Рінне, який в 2016-му році перейшов у клуб с Еребру. Його в рамці можуть замінити Янніку Толен і 35-річний Браян Ванденбуше.

Троє основних захисників команди - це Стефан Мітрович, Лассе Нільсен і Рамі Гершон, які відзначаються своїми антропометричними даними і грою в чужому штрафному при стандартах.

Справа тренерський штаб робить ставку на молодого і талановитого Томас Фоке, який відзначається своєю швидкістю і постійними загостреннями. На протилежній бровці виступає "роботяга" Кенні Саіф, який в цьому сезоні в ЛЄ навіть забив один гол.

В центрі поля основна ставка робиться на Ренато Нето, також варто відзначити Даніела Мілічевича, на якого покладена функція "доставки" м'яча до нападників.

В атаці тренерський штаб найчастіше використовує Мозеса Саймона, який може зіграти і другого форварда, і на фланзі. В центрі нападу основна ударна сила клубу це потужний Каліфа Кулібалі, котрий в ЛЄ в цьому сезоні вже забив п'ять голів. Також в ЛЄ тренери активно залучають Жеремі Пербе.

Світлина ФК Гент

Шахтар - Гент: букмекери

Букмекерські контори в цій грі ставлять на перемогу Шахтаря. Так, авторитетна британська контора William hill ставки на перемогу гірників приймають з коефіцієнтом 1.36, нічию оцінюють в 4.75, а перемогу бельгійців - у 8.50.

Також варто відзначити, що букмекер не очікує результативної гри. Так, на тотал менше 3.5 ставки приймаються з коефіцієнтом 1.40.

Аналітики вважають, що у Шахтаря голи заб'ють Євген Селезньов (1.95), Едуардо (2.00), або Факундо Феррейар (2.00). А у гостей набільше шансів на забитий м'яч у Жеремі Пербе (3.60) і Каліфа Кулібалі (3.80).

Прогноз від Чемпіона

Незважаючи на те, що Гент - найскладніший суперник в групі, проблем у команди Фонсеки в "спарці" з бельгійцями не повинно виникнути. Наш прогноз - перемога "гірників" у Львові і нічия на виїзді

Коментарі ()