Головне

Ліга Європи. 3-й тур. Шахтар - Гент 5:0. Фонсека громить бельгійців

20.10.2016 22:29 15660 0
Ліга Європи. 3-й тур. Шахтар - Гент 5:0. Фонсека громить бельгійців

Донецький Шахтар у нинішньому розіграші Ліги Європи показує 100% результат. Після перемог над Коньяспором та Брагою був розгромлений і Гент.

Гра для підопічних Паулу Фонсеки на Арені-Львів склалася доволі легко. Бельгійці не стали закриватися і це їм коштувало розгрому. Хоча і моментів біля воріт Андрія П`ятова також було чимало. Там і поперечка воріт і кілька сейвів П`ятова, та шанси у велетня Кулібалі.

Шахтар забив швидкий гол. Вже на 12-й хвилині Коваленко побачив, що воротар бельгійців Рінне далеко вибіг з воріт і закинув йому за комір м`яча - 1:0.

Гент після пропущеного голу не закрився і продовжував грати з Шахтарем у відкритий футбол, а це вже було схоже на авантюру. Моментів біля воріт обох команд було чимало, але забивала лише донецька команда. Причому гірники мали також не один шанс, щоб збільшити рахунок, але забили в перші 45 хвилин лише раз. Після пасу від Марлоса, нарешті, в Шахтарі забив Ферейра.

Світлина - офіційний сайт Шахтаря

Старт другого тайму відзначився третім голом у ворота Гента. Бразильську трьоходівку влучним ударом завершив Бернард - 3:0. Це була лише 46-та хвилина. До речі, гра Бернарда в цій грі - це мрія Мірча Луческу, яку він так і не побачив. Бразилець був чи не найкращим в складі Шахтаря, проробивши велику роботу у відборі та в захисті.

З виходом на поле Кулібалі гра бельгійців в атаці загострилася. Форвард Гента завжди був на вістрі атаки і лише влучність завадила йому забити гол в цій зустрічі. Коли не забивав Гент, відразу йшов в атаку Шахтар і Рінне вкотре довелося витягати м`яч з власних воріт.

На 75-ій хвилині Тайсон тільки вийшов на заміну і відразу забив гол, скориставшимсь пасом від Ферейри - 4:0. Після чергового пропущеногог голу гості зупинилися, а донеччани продовжували атакувати. Під завершення поєдинку нагадав про себе Срна і після його пасу класним ударом в кут воріт відзначився Максим Малишев - 5:0.

Тепер Шахтарю для гарантованого місця в плей-офф Ліги Європи варто не програти в Бельгії.

Коментарі ()