Головне

Ліга Європи. 3-й тур. Феєнорд - Зоря 1:0. У Роттердамі луганчани зуби не показали

21.10.2016 00:28 9153 0
Ліга Європи. 3-й тур. Феєнорд - Зоря 1:0. У Роттердамі луганчани зуби не показали

Луганська Зоря зазнала другої поразки у груповому етапі Ліги Європи сезону-2016/17 з футболу. Цього разу підопічні Юрія Вернидуба мінімально поступилися у Роттердамі. І якщо у попередній зустрічі з Манчестер Юнайтед "чорно-білі" виглядали цілком гідно, то проти Феєнорда постала не зовсім звична нам Зоря. Зоря, яка нічого не створила попереду.

На самому початку луганці двічі втрачали Йоргенсена у власній штрафній після подач з кутових. На щастя, в одному з епізодів врятував Олексій Шевченко, витягнувши удар з-під поперечини. Інший виявився не таким небезпечним. Надалі наставник Зорі врахував ці моменти, і Феєнорд міг загрожувати хіба що ударами з-за меж штрафної, які, втім, реальної загрози не несли.

А от від пропущеного голу на 16-ій хвилині українську команда врятувала фортуна. Пройшла чудова подача з правого флангу на голову Білялу Гюлдену. Але той примудрився з кількох метрів вище воріт пробити. Після цього Зоря заспокоїла гру, і навіть кілька разів вийшла у масовані атаки. Одного разу Кулач хотів пробити через себе, проте промахнувся. А Петряк, який набігав дещо далі, до такого не був готовий, і м'яч від його коліна полетів у бік воріт не з такою силою, щоб змусити Джонса нервувати.

 

Після перерви Вернидуб здивував заміною Кулача на Любеновича. Адже не зовсім було зрозуміло, хто ж саме гратиме на вістрі атаки. Як виявилося, "чорно-білі" хаотично мінялися, і інколи той самий Любенович діяв найближче до воріт суперника. Але таке рішення, як виявилося, не виправдало себе, адже заплутати Феєнорд подібним чином не вийшло.

А на 55-ій у захисті Зорі сталася локальна трагедія, яка і вирішила результат матчу. Сіваков, будучи останнім захисником, вирішив обіграти Гюлдена. Той у підкаті м'яч перехопив, дійшов до лінії воротарської та прострілив точно на вільного Йоргенсена. Ось така дитяча помилка коштувала луганцям нічиєї. І як би що не казав Вернидуб про справедливість, один окремий гравець визначив долю зустрічі.

 

Феєнорд спробував добити пораненого суперника. А тоді, коли це не вийшло, роттердамці повністю перейшли у захист. І зробили це так, що Зоря не знала, що робити далі центра поля. "Чорно-білі" навіть не могли увійти у штрафний майданчик господарів! Єдиний момент, який міг вплинути на цифри на табло, був у Любеновича на 77-ій хвилині. Але він зі штрафного, який заробив Пауліньо, з метрів 24-х пробив у стінку.

На тому все!.. Зоря зазнає другої поразки у нинішній Лізі Європи, що погіршує, і без того не дуже великі, шанси команди поборотися за місце у плей-офф. Тепер потрібно брати максимум у наступних матчах. Але, що приємно, колектив Юрія Вернидуба отримує потрібний єврокубковий довсід. Який, будемо вірити, допоможе клубу та тренеру у майбутному.

Коментарі ()