Українська правда

Наставник Гента: У Шахтаря є всі якості, щоб грати в Лізі Чемпіонів

Сергей Шемшученко — 19 жовтня 2016, 20:23

Шахтар та Гент - це кращі команди за відсотком володіння м'ячем у своїх внутрішніх чемпіонатах.

Про це заявив головний тренер бельгійського клубу Хейн Ванхазебрук, який розповів про майбутній матч з Шахтарем в рамках 3-го туру групового етапу Ліги Європи.

"Шахтар - однозначно найкраща команда по володінню м'ячем в Україні. Гент - в Бельгії. Цікаво, як все складеться завтра. Але думаю, що вони грають вдома і будуть хотіти контролювати матч", - зазначив він.

"Шахтар повинен грати в Лізі чемпіонів. Я був дуже здивований, що вони вилетіли від Янг Бойз, вони були краще суперників і сильніше цієї команди. Іноді їм не щастить. У цієї команди є всі якості, щоб грати в Лізі чемпіонів, я так і сказав своїм гравцям", - додав Ванхазебрук.

Тренер Гента зазначив, що Шахтар - це найсильніший суперник, з яким його клубу довелося грати за останні два сезони.

"Те, що Шахтар не пропускає багато, це очевидно для кращої команди України та однієї з кращих команд Ліги Європи. Але ми теж не пропускаємо в Бельгії. Крім того, ми грали проти кращих інших команд, які не пропускають. Проти команди з Македонії, але ми їм забили 6 м'ячів. Потім була Брага, яка теж мало пропускає", - сказав фахівець.

"І тепер граємо з Шахтарем. Ми ніколи не граємо на нічию, і будемо намагатися забивати, не хочемо грати на 0:0. Чому в нашій команді немає українців? В Україні багато цікавих гравців, але ми не найбагатша команда - у нас не завжди є можливість придбати гравців, від цього багато чого залежить", - сказав він.

Тренер ще раз зауважив, що в Шахтарі дорогі футболісти.

"У Шахтарі дуже багато цікавих гравців, але чи можемо ми їх запросити? Багато занадто дорогі для нас. Найдорожчий трансфер в історії клубу - 2 млн євро. Можливо, в майбутньому буде більше, але не найближчим часом", - підкреслив Ванхазебрук, слова якого наводить Трибуна.

Нагадаємо, матч Шахтар - Гент відбудеться 20 жовтня. Початок о 20.00.