Головне

Передбачуваний і несолідний Київ. Динамо – Бенфіка. Огляд зарубіжної преси

20.10.2016 15:33 3479 0
Передбачуваний і несолідний Київ. Динамо – Бенфіка. Огляд зарубіжної преси

У другому турі групового раунду Ліги чемпіонів київське Динамо поступилося португальській Бенфіці на полі НСК "Олімпійський". Незважаючи на невдалий підсумок матчу та шокуюче невиразну гру господарів поля, інформації для роздумів тренерам та вболівальникам вистачає. Чемпіон заглянув на сторінки португальських та британських ЗМІ, щоб дізнатися думку іноземних колег про матч, який відбувся напередодні.

Кореспонденти португальської газети Publico підійшли до висвітлення матчу з гумором, натякнувши на те, що їх співвітчизник у складі суперника надав "Орлам" неоціненну "допомогу" вже на перших хвилинах матчу. "…Антунеш допомагає зламати український лід. Результат у Неаполі залишає "Орлів" на третьому місці, але "зона плей-офф" в межах досяжності після перемоги в Києві. Пенальті на початку матчу допоміг зламати опір господарів і відкрив шлях до перемоги за відносно спокійного перебігу матчу саме для Бенфіки. Тріумф був цілком заслужений. Після невдалої гри в Неаполі, де команда зазнала поразки з рахунком 4:2, у Києві Бенфіка зіграла впевнено й солідно. Футбол у виконанні української команди був передбачуваним і майже завжди неефективним. Останнє місце в групі цього клубу не може дивувати. "Орли" нав'язали свою гру супернику з перших хвилин матчу. Для українських уболівальників вечір ставав усе більш сірим, а Київ грав у футбол без натяку на творчість. Бенфіка могла володіти м’ячем з усіма зручностями – не боячись, що той перейде до супротивника. Важко сказати, за рахунок чого Динамо могло переломити хід зустрічі…"

 

Журналісти провідного спортивного ЗМІ Португалії О Jogo висунули свою версію того, яка подія в матчі мала найбільший вплив на результат поєдинку. "…І тренування, і офіційний матч на українській землі пройшли на "ура". Бенфіка обходить свого суперника в таблиці в холодному Києві й легко йде назустріч перемозі. Бенфіка продемонструвала розумну гру й забила два голи за екстремальних умов (мабуть, мова про погоду в Києві, яка для теплолюбних представників португальського клубу звичною не була – прим. Чемпіона). Забезпечивши собі три очки, Бенфіка, безумовно, повернулася в боротьбу за вихід у наступний раунд Ліги чемпіонів. Поїздка в Київ, на матч проти Динамо, складалася для португальського чемпіона вельми вдало. Коли команда тільки-но пішла в атаку, то змогла заробити пенальті. Саме одинадцятиметровий штрафний удар багато в чому став ключовим моментом поєдинку, який вирішив його долю. Гонсало Гуедеш увійшов у карну зону українців, і в підсумку Антунеш, не залишивши місця для сумнівів в уяві в іспанського арбітра, накликав на господарів кару… Після повернення з роздягальні, в другій частині матчу, Бенфіка забивати не квапилася. Проте грубі позиційні помилки гравців Динамо подарували гостям відмінну нагоду, якою ті скористалися. Динамо не зіграло сильно, й сподіватися на те, що Київ зможе чимось нас залякати, було не варто…"

 

Інше суспільно-політичне видання країни Луїша Фігу та Кріштіано Роналду, газета Diario de Noticias, дає доволі скупий, проте водночас і об’ємний коментар до матчу. "…Орли домінували в грі й дуже швидко заслужено повели в рахунку. Португальський клуб мав кілька нагод, щоби подвоїти свою перевагу ще в першій половині, проте марнотратство гравців Руї Віторії далося взнаки. У другому таймі Динамо, як і раніше, намагалося відповісти супернику своїми випадами, проте Бенфіка знову вистрілила – на 55-й хвилині Черві забив свій дебютний гол у Лізі чемпіонів. Бенфіка має чотири бали й займає третє місце. Проте вся боротьба в групі для "Орлів" ще попереду – треба брати максимум очок у трьох матчах…"

 

На відміну від португальських ЗМІ, авторитетний британський футбольний портал FourFourTwo щодо гри діючого чемпіона України був набагато більш багатослівним, і написав про обидва клуби в рівній мірі. Вашій увазі – коментар до гри київського Динамо. "…Ще до матчу було ясно – Динамо перебуває перед значним тиском. Невдачі на груповій стадії Ліги чемпіонів затягнулися – Київ виграв лише два з останніх дев'яти матчів. Ранній пенальті в ворота господарів надломив гравців Динамо, які не змогли "повернутися" в гру так, щоби протистояти гостям на рівних… У другому таймі геройства голкіпера Бенфіки Едерсона дозволили гостям захистити свою перевагу, хоча Київ боровся за можливість забити свої голи. Воротар вміло обирав позицію й не дозволив Жуніору Мораєсу та Андрію Ярмоленку записати свої прізвища на табло. Талісман Києва, його капітан Ярмоленко не відповідав рівню кращих виконавців суперника. Проте нагоди для партнерів цей вінгер створював. Так, після його передачі міг забивати Дерліс Гонсалес, коли на дальній штанзі парагваєць пробивав головою. Ярмоленко мав брати ворота візаві й сам, проте вдача його зрадила. Він міг подарувати розраду своїй команді щонайменше двічі в кінцівці матчу. Втім, спочатку хавбек національної збірної України не забив власноруч, а пізніше захисник суперника Лінделоф був дуже спритним у своєму штрафному майданчику…"

 
Коментарі ()