Головне

Приниження Гента й новий урок для Зорі. Огляд зарубіжної преси

21.10.2016 16:01 3296 0
Приниження Гента й новий урок для Зорі. Огляд зарубіжної преси

Луганська Зоря не змогла поквитатися з представником Нідерландів Феєнордом за невдачу у протистояннях за право грати на стадії групового раунду Ліги Європи у сезоні-2013/14. Команда Юрія Вернидуба мінімально поступилася на полі суперника.

А от Шахтар, не докладаючи надзвичайних зусиль, досяг розгромної перемоги у протистоянні з бельгійським Гентом.

Чемпіон звернувся до публікацій бельгійських та нідерландських ЗМІ, які дали свою оцінку баталіям, які відбулися напередодні.

Провідне спортивне бельгійське видання Sporza прогнозовано критикує футболістів і тренерський штаб представника своєї країни. При цьому кореспонденти видання віддають належне українському клубу.

"...Шахтар має владу над усіма командами у групі Н - ця команда міцно вчепилася за перше місце у квартеті. Українці показали справжній клас у матчі з Гентом. Команда Хайна Ванхазебрука отримала по повній: цілих п'ять м'ячів. Незважаючи на приниження, Гент залишається на другому місці... Футболісти, які "зробили" матч, відомі - нічого дивного у тому, що всі бразильці Шахтаря насолоджувалися простором, немає, однак, на жаль, для Гента такий сценарій став сюрпризом.

Бернард і Тайсон були просто нестримними, а кричущі помилки в грі проти Дентіньо та Марлоса стали чимось звичним. "Щедрість" - саме це слово, мабуть, характеризує гру Гента у цьому матчі та відноситься до дій підопічних Ванхазебрука: тренер дуже легко програв свою дуель візаві. Після 11-ти хвилин дивитися на Рінне та Гершона вже не було сили: ці хлопці, таке враження, "наїлися" футболу. Логічним підсумком безладу біля воріт гостей став гол Коваленка. Несерйозність і непереконливість футболістів Гента була негайно покарана Феррейрою через півгодини після початку матчу. Пізніше перебіг подій по полі не змінився..." - інформує видання.

 

Суто футбольний ресурс Voetbalkrant у виборі слів щодо характеристики гри команд виразів не добирав. На думку журналістів видання, їхня команда матч провалила.

"...Гент було побито в Україні. На важливий матч проти донецького Шахтаря у Лізі Європи сил у бельгійського клубу не вистачило. За словами Хайна Ванхазебрука це був важкий матч. І він правий... Незважаючи на хороший початок для Гента, команду швидко поставили на місце. Рамі Гершон і Якоб Рінне допустили болючу помилку та виклали м'яч Коваленку. Це зробило його завдання переправити м’яча у ворота вельми легким.

Втім, у того ж таки Жеремі Пербе було три відмінні нагоди зрівняти рахунок, але замість цього Гент знову пропустив. Знову ж таки, варто нарікати на недостатню ефективність футболістів команди. Побиття продовжувалося. Марлос відмінно розпорядився м'ячем, віддавши круглого на Факундо Феррейру. Той не посоромився зробити рахунок 2:0. Тільки-но розпочалася друга половина, як рахунок уже став розгромним. Ті, хто думали, що господарі, маючи чудовий настрій, зупиняться, дуже помилялися..." - зауважує ресурс.

 

Серед інших подій, нідерландське суспільно-політичне видання NU не обійшло стороною і протистояння між Феєнордом і луганською Зорею.

"...Феєнорд досяг мінімальної перемоги над Зорею. Колективу підкорилася друга перемоги на груповому етапі Ліги Європи. Ніколай Йоргенсен таки пробив міцний захист гостей після 55-ти хвилин з початку гри. Рахунок міг бути ще більш переконливим, адже Зоря подекуди виглядала слабкою, проте Феєнорд не ставив перед собою мету мати велику перевагу. Команда Джованні ван Бронкхорста має вже шість очок у трьох матчах. В іншому матчі квартету Манчестер Юнайтед не залишив шансів турецькому клубу. Команда Жозе Моурінью здобула перемогу на Олд Траффорд. Робін ван Персі нагадав трибунам про себе у футболці Фенербахче... (Нагадаємо, що в Англію цей гравець переїхав саме із Феєнорду – прим. Чемпіона)..." - додає ЗМІ.

 

Кореспонденти Voetbal International згадали історичне підґрунтя цього матчу та не стали говорити лише про свій клуб.

"...Перегравши Зорю, Феєнорд бере курс на весну. У домашньому матчі з луганською Зорею команда Джованні ван Бронкхорста зробила черговий крок уперед у Лізі Європи. Напередодні принципового матчу з Аяксом лідер групи здобув переконливу перемогу, нехай і з рахунком 1:0, і показав, що налаштований вийти з квартету. Важливо, що Феєнорд був впевнений у собі та тримав гру під власним контролем.

Проте варто зазначити, що перед початком матчу уболівальників команди обсідали різні думки. Справа в тому, що більше двох років тому Феєнорд і Зоря видали на цьому стадіоні справжній трилер. Тоді господарі перемогли суперника в останній момент завдяки голу Елвіса Ману (рахунок матчу 4:3). Цього разу Феєнорд обійшовся без свого лідера, Дірка Кайта, проте тренерський штаб ризикував. Після того, як господарі пропустили, Зоря кинула вперед значні сили й оголила позиції в обороні. Команді Юрія Вернидуба варто віддати належне - кілька разів футболісти гостей створювали небезпеку, особливо при виконанні стандартних положень..." - підсумовує видання.

Коментарі ()