Головне

Прем'єр-ліга. 12-й тур. Зірка - Шахтар 0:3. Легкі три пункти для "гірників"

23.10.2016 22:04 4412 0
Прем'єр-ліга. 12-й тур. Зірка - Шахтар 0:3. Легкі три пункти для "гірників"

Після розгромної перемоги у Лізі Європи, Шахтар без проблем розбирається з кропивницькою Зіркою. Підопічні Фонсеки, здавалося, не закінчили матч з Генком і продовжили атакувати. І за те, що матч закінчився з рахунком 0:3, господарі можуть подякувати лише фортуні, тому що рахунок міг бути білим. Один Борячук міг відзначитись хет-триком.

У цьому матчі Фонсека дав відпочити декільком основним гравцям. Так, у запасі опинилися Степаненко, Срна та Феррейра. А їм на зміну з'явились Малишев, Бутко та молодий Борячук відповідно. Водночас Зірка вирішила не змінювати переможний склад (нагадаємо, у минулому турі Зірка переграла Ворсклу з рахунком 2:0).

Настрій на гру в обох команд був чудовий, адже Зірка вже три матчі не зазнавала поразок на своєму полі, а "гірники", у разі перемоги, відривалися б від другого місця вже на 6 пунктів, а від Динамо - на 8!

Світлина взята з Офіційного сайту Шахтаря

Шахтар прогнозовано з перших хвилин пішов в атаку, і вже на першій хвилині Борячук мав нагоду відкривати рахунок, але удар в Андрія вийшов кволим. Після цього моменту Зірка дещо відтсінила гру від своїх воріт і створила декілька напівмоментів, але по-справжньому у гру П'ятов не вступав.

На 30-й хвилині Борячук повинен був відкривати рахунок, але, обігравши голкіпера Зірки, не вистачило сили на удар, який вийшов несильним, і захисники без проблем підстрахувала Паста.

Та вже за 5 хвили Борячук таки посприяв тому, що "шкіряний" опинився у сітці воріт Зірки. Фред вивів Борячука на побачення з Пастом, кіпер відбив удар, але прямо в ногу своєму захиснику, від якої м'яч неспішно закотився у кут воріт - 0:1. Одразу ж Тайсон зобов'язаний був подвоювати рахунок але не влучив у пусті ворота.

Світлина взята з Офіційного сайту Шахтаря

У другому таймі домінування Шахтаря було тотальним. "Гірники" не дали створити супернику жодного моменту і, в свою чергу, проводили атаку за атакою, де в деяких моментах лише диво рятувало ворота Зірки.

Так, на 50-й хвилині Бутко вийшов сам на сам і котнув повз голкіпера, м'яч, здавалося б, мав закотитись у ворота, але Борячук його наздогнав, та, спіткнувшись, залишив "шкіряного" на лінії воріт, а сам влетів у сітку. Вже через декілька хвилин той самий Борячук пробивав метрів з 20-ти, та влучив у поперечку.

Другий гол підопічні Фонсеки забили на 73-й хвилині: Дентіньо майстерно передачею перекинув весь захист і голкіпера, Борячуку залишалось тільки підставити голову - 0:2. Третій гол, вийшовши на заміну, забив Феррейра, після розрізної передачі Тайсона - 0:3.

Впевнена перемога Шахтаря. Завдяки цій перемозі донецька команда відривається від Динамо на 8 пунктів, а від Зорі - на 6. Зірка, у свою чергу, так і залишилася  на 8-му місці, маючи в активі 11 очок.

Коментарі ()