Головне

Кубок України. 1/8 фіналу. Динамо - Зоря 5:2. Прорвало

26.10.2016 22:23 13873 0
Кубок України. 1/8 фіналу. Динамо - Зоря 5:2. Прорвало

Київське Динамо пробилося до чверьфіналу Кубка України. В непростому матчі підопічні Сергія Реброва здолали Зорю з рахунком 5:2 у додатковий час.

У Динамо в останні роки два стосунки із Зорею були не найкращі, то нічия, то поразки. В нинішній грі Динамо вже було нікуди відступати, як і головному тренеру Реброву. Провальний матч в Лізі чемпіонів з Бенфікою та в чемпіонаті з Чорноморцем та Олександрією поставили його на межу відставки.

За інформацією Чемпіона, Суркіс дав Реброву на виправлення три матчі: Зоря, Карпати та Бенфіка. Перший бар`єр Ребров здолав, хоча і з проблемами.

Ребров, як і обіцяв зробив зміни в стартовому складі. Причому зміни кардинальні. Наставник Динамо говорив про гравців, які втратили мотивацію і з якими варто прощатися. Так от, місця навіть в заявці на гру не знайшлося для Ярмоленка, Морозюка та Гладкого, а Сидорчук, Віда та Макаренко залишилися в запасі.

Натомість в Динамо ми побачили трьох дебютантів-бійців - Очигава, Оріховський та Тимчик. Хлопцям за самовіддачу 5-ка, а за гру, як казав Мирон Маркевич: то таке. Не зіпсували вони загальної картинки.

Динамо було заряжене на боротьбу з перших хвилин. Зоря, навпаки, грала зріло і нікуди не поспішала, як досвідчений боєць.

Світлина ФК Динамо

Господарі першими забили голи, коли ворота Олексія Шевченка вразив Гонсалеc після пасу від Циганкова - 1:0. Зорі вдалося швидко відігратися, коли суддя Жабченко побачив фол Очігави на Бонавентури і вказав на позначку. З пенальті Рафаель пробив у кут воріт - 1:1.

Моментів у перші 45 хвилин було більше у Динамо, хоча і Зоря видала кілька небезпечних контратак. На старті другого тайму було багато боротьби карток, і навіть травма Хачеріді. Далі пішов сніг і гра стала ще тяжчою. Динамо на 65-ій хвилині вдається класна комбінація і Циганков більярдним ударом в кут воріт робить рахунок 2:1.

У команди Юрій Вернидуба відверто не складалася гра в атаці і, здавалося, Динамо зуміє довести гру до перемоги. Інші плани були в Зорі. Зіграла заміна Вернидуба. Любенович на 89-ій хвилині зі стандарту подав у штрафну, Сіваков зробив забігання і ударом головою в кут воріт зрівняв рахунок у грі - 2:2.

Попереду був додатковий час, який провалила Зоря. Луганська команда здала у фізиці і в швидкості. А Динамо піймало свою гру. На 97-ій хвилині знову чудово грає Гонсалес і виводить Динамо вперед - 3:2. За дві хвилини Жабченко ставить ще один пенальті, коли Мораєса збиває Шевченко. Сам постраждалий з 11 метрів легко переграв кіпера Зорі - 4:2. Справа була зроблена, хоча у Зорі ще було 15 хвилин завершального екстра-тайму.

Динамо не дало Зорі забити в додатковий час хоча б один м`яч, а самі динамівці ще одного разу святкували гол. Вже на 119-й хвилині Сіваков заїхав в карному в ноги Мораєсу і знову сам Жуніор з 11-ти метрів робить рахунок 5:2.

Отже, Динамо продовжить боротьбу за Кубок України. А гравці Зорі після матчу щось не виглядали зовсім засмученими, після того як позбулися боротьби в одному з трьох турнірів, де вони змагаються. 

Коментарі ()