Головне

Кубок України. 1/8 фіналу. Шахтар - ФК Олександрія 2:1. "Гірники" перемагають на класі

26.10.2016 22:26 4921 0
Кубок України. 1/8 фіналу. Шахтар - ФК Олександрія 2:1. "Гірники" перемагають на класі

Шахтар продовжує "штампувати" перемоги і цього разу на класі перемагає Олександрію в 1/8 Кубку України, оформлюючи вихід у наступний раунд змагань.

Паулу Фонсека, порівняно з останнім матчем чемпіонату, дав відпочити основним гравцям. Так, з перших хвилин дебютували у цьому сезоні Каніболоцький, Танковський та Матвієнко. У другому матчі поспіль в старті з'явився Борячук. В Олександрії також було декілька змін: з перших хвилин вийшли Басов,Чорній, Яремчук і воротар Новак.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Шахтар розпочав не дуже активно, і перші десять хвилин матчу виглядали як розвідка.Тому перший гол здавався не дуже логічним. На 13-й хвилині після дальнього удару Тайсона Кривцов перший підібрав відскок та одразу подав на дальню стійку, де Басов спиною зрізав м'яч у власні ворота. Новак, як не намагався, виручити свою команду не зміг - 1:0.

Після першого голу Шахтар розправив крила та понісся добивати Олександрію. Спочатку Бернард мав нагоду після проходу по флангу й удару у ближній кут. У цьому епізоді Новак був на висоті. А вже в наступній атаці Новак не міг допомогти своїм партнерам, але Едуардо з убивчої позиції влучив у стійку.

Олександрія не взмозі була перейти навіть половину поля, адже "гірники" діяли дуже щільно, і після втрати м'яча одразу йшли у відбір. Декілька нагод мав Борячук, але у цьому матчі він діяв не так якісно, як у матчі проти Зірки.

Єдиний свій момент Олександрія мала на останніх хвилинах першого тайму. Чорній перехопив пас Каніболоцького та віддав на хід Яремчуку, який примудрився з 11-ти метрів не влучити у пусті ворота.

Світлина взята з офіційного сайту Шахтаря

Друга половина матчу проходила у більш посередньому темпі, здавалося, що Шахтар не хотів, а Олександрія просто не могла. Хоча свій момент зрівняти рахунок Олександрія таки мала. На 70-й хвилині після подачі з кута поля Грицук без перешкод пробивав головою, але м'яч пролетів у сантиметрах від стійки.

Шахтар у свою чергу після ряду замін на останніх хвилинах зміг таки подвоїти рахунок."Гірники" вийшли три в три на ворота Новака та вивели Марлоса на ударну позицію. Той прибрав одного захисника на замасі і легенько щічкою поклав "шкіряного" і кут воріт Олександріі.

Здавалося б, що гра на цьому і завершиться, але на останній компенсованій хвилині Чорній вивів Яремчука на рандеву з Каніболоцьким, той технічно перекинув воротара, і тим самим поставив крапку у цьому матчі.

Підопічні Пауло Фjнсеки у цьому матчі витратили рівно стільки сил, скільки їм було потрібно для перемоги. А Олександрія, здається, забагато сил витратила у матчі з Динамо, й у цьому протистоянні не виглядала командою, яка бореться за єврокубкову зону.

Коментарі ()