Головне

Вихідні на користь Кравця та Зінченка. Огляд зарубіжної преси

25.10.2016 18:21 4537 0
Вихідні на користь Кравця та Зінченка. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули, в першу чергу, наші гравці у чемпіонатах Іспанії та Нідерландів.

Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор - Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Хавбек нідерландського ПСВ, права на якого належать англійському Манчестер Сіті, а мова про Олександра Зінченка, отримав ігровий час у черговому матчі чемпіонату Нідерландів із Спартою з міста Роттердам (перемога команди Зінченка з рахунком 1:0). Українець з’явився на полі на 75-й хвилині за рахунку 0:0. Олександр участі у комбінації, яка призвела до голу, не брав, проте запам’ятався з кращого боку наприкінці матчу, коли загрожував воротам суперника та виконав небезпечний кутовий удар.

Черговий в цілому вдалий вихід Олександра на заміну не залишився не помічений місцевими ЗМІ. Втім, і регіональне суспільно-політичне видання Eindhovens Dagblad, і загальнонаціональний, суто футбольний ресурс Voetbal International, обмежилися скупою констатацією зробленого Зінченком на полі, не вдаючись у якісь складні аналітичні аналізи. Проте ясно одне - у Нідерландах до Зінченка преса ще "приглядається", і висновків про корисність чи марність такого придбання "селян" не робить. Зазначимо, що наразі команда нашого футболіста займає четверту позицію та відстає від лідера, суперника луганської Зорі, Феєнорда з Роттердама на сім балів.

 

У черговому, 9-му турі іспанської Прімери нападник Гранади, якого цей клуб "позичив" у київського Динамо, Артем Кравець, відіграв за "насридів" повний матч (поєдинок із Спортингом з міста Хіхон завершився унічию 0:0). Гру проти конкурента у боротьбі за виживання Кравець може зарахувати собі в актив. Цікаво, що Артем здебільшого працював на команду з глибини, адже на вістрі почергово діяли його партнери (Гранада грає з двома номінальними нападниками). Проте той факт, що тренер команди залишив Кравця перебувати на полі всі 90 хвилин, говорить про велику довіру до нашого співвітчизника. Артем кілька разів пробивав по воротам (невдало), також виконував подачі з флангу (з перемінним успіхом). Крім того, варто сказати, що цього разу Кравець не дуже вдало діяв на другому поверсі, програвши свої дуелі візаві.

В цілому Артем отримав схвальну пресу як від центральних видань (зокрема, від AS), так і від регіональних ЗМІ - Granada en Juego та Granada Digital. Зокрема, мадридське видання написало, що Кравець був одним з найбільш активних футболістів на полі серед двох команд і кілька разів суттєво загострював гру. Кореспонденти згаданого en Juego наголосили, що Кравець провів дуже якісний матч: "...Український нападник постійно перебував у грі та брав участь в епізодах біля воріт суперника набагато більше решти гравців свого клубу...". Крім того, Артем отримав за свою гру сім балів, а це - дуже непоганий результат (зважаючи, серед іншого, на те, що вищою оцінкою - "вісімкою" - серед гравців Гранади було нагороджено лише одного футболіста - Куенку). Журналіст так само провінційного Digital не посоромився нагородити Артема пафосним ".хороше підсилення, футболіст, який ще вистрілить..."

 

Хавбек Локерена Сергій Болбат та інший представник України у першості вищого дивізіону Бельгії Ліги Жупілє Андрій Тотовицький з клубу Кортрейк у чергових матчах своїх команд вийшли на заміну. Загалом і поразка Локерена Зульте-Варегем з рахунком 0:2, і нічия Кортрейка з Остенде 2:2, були зафіксовані без надто активної участі наших хлопців. Якщо Болбат з’явився на полі на 65-й хвилині, то Тотовицький почав грати із 70-ої хвилини. На відміну від Андрія, Сергій запам’ятався не тільки статичними переміщеннями по полю, й на останніх хвилинах матчу загрожував воротам суперника, проте пробив невдало. Втім, про успіхи та невдачі на полі обох наших співвітчизників провідні спортивні видання країни Тібо Куртуа й Едена Азара згадали.

Не дивно, що Voetbalkrant гру Тотовицького коментує не у вельми позитивному тоні: "...Якщо у попередніх матчах цей гравець приносив своїй команді реальну користь, то цього разу його перебування на полі не принесло Кортрейку жодних дивідендів - треба грати значно активніше...".

Sporza гру Болбата охарактеризувала в контексті невдалих дій його команди на завершальній стадії: "...Зульте Варегем зумів не пропустити і після того, як суперник провів тактичні та кадрові зміни. Ця команда мала сподіватися й на більше, якби використала свої моменти у середині другого тайму, коли гості кинули вперед значні сили й могли пропустити й більше, ніж один гол. На заключному етапі гри у гостей могли сприяти інтризі Інгасон і Болбат, проте у цьому матчі забити гравцям Локерена чомусь було вкрай важко...".

Коментарі ()