Головне

Луческу: Чемпіонат Росії завжди мене інтригував

28.10.2016 18:20 1175 0

Головний тренер Шахтаря Мірча Луческу коли працював у Шахтарі пильно стежив за чемпіонатом Росії.

Про це він розповів в коментарі офіційному сайту УЄФА.

"Я прожив у Донецьку 10 років, і це був неймовірний період: безліч гучних перемог, завжди повний стадіон, незрівнянні умови для роботи.

У Шахтарі у мене були першокласні стосунки з президентом клубу, оскільки ми переслідували одну мету. Головним для нас було демонструвати красивий футбол. Воднораз я навіть замислювався про те, щоб залишитися працювати в Шахтарі до кінця кар'єри, але цьому статися було не призначено, і я вважав за краще продовжити роботу в Східній Європі.

Покидати Шахтар було складно. Зв'язок з клубом був дуже сильним, але після усіх цих років на професійному рівні я міцно стояв на ногах. Так що без зволікання взявся до роботи в новому клубі, і думаю зараз тільки про нього. Ностальгія мене не мучить. Можливо, вона нарине пізніше.

Чемпіонат Росії завжди мене інтригував. Коли я працював в Донецьку, то дивився його матчі по телевізору і був вражений інтенсивністю ігор в цій лізі.

Мене також інтригувало, що за золото там б'ється відразу декілька команд, а не дві як в Україні - київське Динамо і Шахтар. У Росії за чемпіонство сперечається 4-5 клубів, в силу чого рівень конкуренції тут вище, ніж в Україні. У Зеніті я взявся за перебудову команди, щоб добитися успіхів зразка недавнього минулого як в чемпіонаті, так і в єврокубках.

Але покинути Шахтар, звичайно, було непросто. Ти звикаєш до певного стилю роботи, до стосунків з конкретними людьми. Втім, є тут і небезпека повгрузати в рутині, що теж підштовхнуло мене на нові зрушення", - розповів Луческу.

Коментарі ()