Головне

Коноплянка й Болбат як двигуни прогресу. Огляд зарубіжної преси

28.10.2016 19:32 4653 0
Коноплянка й Болбат як двигуни прогресу. Огляд зарубіжної преси

Ми продовжуємо стежити за виступами українських футболістів, які грають у європейських чемпіонатах. Цього разу увагу вболівальників прикули, в першу чергу, наші гравці у першостях Німеччини та Бельгії. Чемпіон і надалі не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

До матчу з Нюрнбергом в рамках Кубка Німеччини справи Євгена Коноплянки в таборі Шальке з міста Гельзенкірхен йшли не вельми вдало. Колишній хавбек Дніпра втратив не тільки місце в стартовому складі команди, а й подекуди статус гравця, який виходить з лави запасних і підсилює колектив по ходу матчу. Шанс виправити ситуацію Євген отримав у матчі проти клубу з Баварії, коли отримав від наставника Маркуса Вайнцирля можливість зіграти не просто в старті, а й на відносно новій для себе позиції.

Так-так, Коноплянка вийшов у парі з відомим нападником з паспортом Нідерландів Клаасом-Яном Хунтелааром! І не просто зіграв краще, ніж екс-гравець мадридського Реалу, а забив ворота суперника два м’ячі! Кінцевий результат матчу (3:2 на користь "Кнаппен" з Гельзенкірхена) без Євгена був би неможливим. То ж голи у ворота "Клубу" (прізвисько, яке приклеїлося до Нюрнберга та його фанів) на 20-й та 31-й хвилинах (а один з них Коноплянка забив п’ятою!) переоцінити важко.

Не дивно, що Євген став гравцем матчу, отримав відповідний приз від організаторів проведення змагань на Кубок Німеччини і… став героєм місцевих ЗМІ.
Ресурс Sport1 вражений грою нашого співвітчизника, а кореспондент ЗМІ не стримував емоцій. "…Шальке проходить далі після важкої перемоги. Першокласне виконання Коноплянкою двох ударів після подач з кутових допомогло гостям, які грали сконцентровано й наполегливо, виграти поєдинок. Коноплянка забиває красивий гол за Шальке у своєму другому матчі поспіль…"

 

Авторитетне суспільно-політичне видання Bild нагадує, що вже за кілька днів команда Коноплянки зіграє ще більш важливий матч, проте наразі Коноплянка – герой. "…Шальке нервує перед дербі. "Кобальтові" вітають короля Коно! Король Коно! Євген Коноплянка порадував шанувальників "Кнаппен" дублем. Команда з Гельзенкірхена вийшла в наступний раунд, обігравши Нюрнберг з рахунком 3:2. Головним чином перемога стала можливою завдяки українському новачку. Коноплянка вже зіграв ключову роль у перемозі над Краснодаром у Лізі Європи. А його вчорашній перший гол був чудовим і неперевершеним!.."
Сайт Derwesten дещо "розділив" заслуги Євгена з партнером по команді. "…Коноплянка та Майєр зробили перемогу для Шальке досяжною. Обидва гравці виділялись в атаці "Гірників". Українець був дуже спритним, його було важно зупинити. Взяття воріт п’ятою, завдяки якому гості вийшли вперед, було прекрасним. Він же зробив рахунок 3:0, і мав ще кілька гарних нагод відзначитися…"

 

Авторитетний спортивний ресурс Kicker про Євгена пише винятково приємні речі. "…3:2! Коноплянка протягує свій клуб у 1/8 фіналу Кубку Німеччини. Коноплянка не зміг відзначитися на 16-й хвилині, а вже через чотири зіграв значно краще: він елегантно замкнув пас Майєра після подачі кутового, зробивши рахунок 1:0. А на 45-й Євген, який був вельми помітною фігурою на полі, забив зі своєї "тещиної" лівої ноги. У складі Шальке Коноплянка виділявся й викликав захоплення!.."

Український півзахисник бельгійського Локерена Сергій Болбат черговий матч чемпіонату Ліги Жупілє також може записати собі в безумовний актив. Наш хавбек з’явився на полі на 46-й хвилині, отримав жовту картку, проте зробив те, що не вдалося жодному з його партнерів по команді – забив у ворота Остенде гол! Так, здобути очки в цьому матчі це Локерену врешті не допомогло (поразка 1:2), проте вже в наступному матчі Сергій може сподіватися на більшу довіру з боку тренерського штабу на чолі з Джорджем Лікенсом.

Провідні бельгійські спортивні видання, а мова про Sporza та Voetbalkrant, відзначили, в першу чергу те, що дуже слабко зіграла лінія оборони Локерена. Про появу на полі й успіх Болбата ЗМІ також не забули. Якщо перші пишуть про те, що Сергій "…Показав, як треба виходити на заміну. Болбат є тим гравцем, на якого може покластися тренер. Другий гол півзахисника в поточному сезоні – гарний знак для конкуренції всередині команди…", то другі наголошують на тому, що наш футболіст "…Заслуговує на більшу кількість ігрового часу. Можливо, надалі Лікенс не стане залишати Болбата на лаві запасних, і той буде грати з перших хвилин…".

Клуб Олександра Зінченка, нідерландський ПСВ, провів другий поспіль матч з одним і тим же суперником – Спартою з Роттердама. Цього разу – в рамках Кубка країни. Й цього разу програв (3:1). Зінченко знову вийшов на заміну, коли рахунок, як виявилося, вже було встановлено як остаточний – на 75-й хвилині.
На грі Зінченка регіональний ресурс Eindhovens Dagblad серед інших виконавців увагу не концентрує, проте про нашого співвітчизника не забуває. "…Українець вийшов тоді, коли треба було відіграти два м’ячі. Очевидно, що його вини в поразці нема. Втім, як нема й жодних заслуг у створенні атак на ворота опонента…"

Андрій Шевченко та його помічники дивляться багато матчів за участю наших легіонерів, шукаючи підсилення, в тім числі, й на позицію центрального захисника. Український бек болгарського Лудогорця Ігор Пластун, очевидно, теж входить у широкий список виконавців, які можуть знадобитися головній команді країни. У черговому матчі учасника групового раунду Ліги чемпіонів, цього разу – в рамках Кубка Болгарії – колишній захисник львівських Карпат відіграв усі 90 хвилин, а його команда здобула впевнену перемогу над Монтаною (4:0). То ж не дивно, що болгарські ЗМІ про Лудогорець в цілому й Ігоря зокрема писала тільки в позитивних тонах.

Так, спортивний ресурс Gong віддав належне атаці флагмана болгарського футболу, проте й про захист не забув. "…Протягом матчу гравці Монтани виявилися ладні лише на подобу таких собі "натяків" на небезпеку біля воріт Боряна. Захисники Лудогорця Саша, Пластун, Терзієв та Натаніель були на висоті…"

 
Коментарі ()